Goed nieuws: we gaan Trust Nobody België maken!

Jullie hebben er echt massaal om gevraagd. En hoewel we eigenlijk wel toe waren aan een dagje weekend, werden we ook heel enthousiast. Van jullie. En van de spannende aankondigingen. En dus besloten we na lang beraad (lees: een paar Whatsappjes heen en weer) dat we het dit jaar gewoon gaan doen. Trust Nobody België is een feit!

Trust Nobody België

Geweldig programma

Wij vinden De Mol in België namelijk ook een fantastisch programma. Met onbekende Vlamingen dus daardoor krijg je een hele andere, maar ook hele spannende dynamiek. Het is veel harder, maar wij houden daar wel van. Zeker dit jaar, waarin we nu al weten dat er in het begin helemaal geen mol was. Wat? Hoe gaan ze dat doen? Wij zaten al met kippenvel naar de aankondiging te kijken…

Zonder aluhoedje?

Je moet bij dit programma wel op hele andere dingen letten, want de mensen die in België meedoen zijn niet getraind op de camera’s. Daardoor ligt de focus veel meer op het menselijke gedrag, en minder op de verborgen hints. Maar toch zal Nelleke haar aluhoedje niet helemaal afzetten hoor. Genoeg te speuren!

Meteen door

Zondag 10 maart, dat is dus een dag na de Nederlandse finale, begint De Mol. We gaan dus meteen door! Nadat de aflevering in België is uitgezonden, kun je hem op Vier.be terugkijken. Wel even een account aanmaken. Onze podcast zal dan steeds de donderdagavond daarna verschijnen. Dus check jouw favoriete podcast app (we zijn druk bezig met de podcast overal aanmelden) en zoek op Trust Nobody België om je te abonneren op onze gloednieuwe feed. Dan zie je op donderdag 14 maart onze allereerste aflevering vanzelf verschijnen.

15 comments on “Goed nieuws: we gaan Trust Nobody België maken!
 1. Rinke Pleging schreef:

  Top! Wat een goed plan! Ik zat nu al aan te hikken tegen het afkicken van wie is de mol en van jullie podcast. Zonder jullie podcast zal wie is de mol nooit meer hetzelfde zijn.
  Dus op naar België.
  Ik moet nog ff opzoeken waar ik de Belgisch WIDM kan vinden. Dat kan alleen online begrijp ik.

  Ik verheug me er nu al op!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, klopt. Terugkijken kan via Vier.be als je een account aangemaakt hebt. Helaas wordt het in Nederland niet live uitgezonden. Maar we hebben er weer heel veel zin in! 😀

 2. Marjolein Onderstal schreef:

  Wat een leuk idee. Komt de tv serie eigenlijk op ketnet of canvas? Groetjes, Marjolein

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Nee, helaas niet. De Mol wordt uitgezonden op de Vlaamse zender Vier en die ontvangen wij in Nederland niet.

 3. RIk schreef:

  Geweldig! Elk jaar opnieuw schrik ik inderdaad van het verschil in dynamiek tussen de Nederlandse en Vlaamse mol!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, fascinerend! Daar gaan we eens even wat uurtjes over volkletsen.

 4. Marc schreef:

  Persoonlijk vind ik de mol beter dan wie is de mol.Eerstens,ik ben zelf Vlaming en begrijp de dialecten :-). Maar vooral het zijn onbekende deelnemers,die gewoon een baan hebben en strijden voor iedere euro die ze zouden kunnen winnen.
  Het concept is gebleven zoals de makers dat in 1998 uitgedacht hadden.(behalve dat men nu start zonder mol en dat in voorgaande series de eerste afvaller terug kon komen)
  Ik denk als je BV of BN ers neemt,dat je al een zekere vooringenomenheid hebt.Je kent ze van TV of radio of andere media.Hier starten de deelnemers met een wit blad.En alle kandidaten worden tijdens de uitzendingen op handen gedragen door de kijkers.Neem bv Annelies,die werkelijk niets kon,maar toch ver geraakte.Of Sam die half Vlaanderen aan het lachen kreeg door de broekzakkentheorie.
  In ieder geval,ik kijk uit naar het nieuwe seizoen,jullie podcast en de theorieen op forum.wieisdemol.be

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Helemaal mee eens. Bekende of onbekende deelnemers maakt een groot verschil! Wij hebben als trouwe kijkers ook al vele kandidaten in ons hart gesloten.

 5. Sander Prince schreef:

  Ik ben reeds 15 jaar Nederbelg (Nederlander die net over de grens woont in België bij Maastricht), echter ik had nog nooit eerder “De Mol” gevolgd maar wel al 19 jaar fan van “Wie is de Mol”. Nu, na het zien van de drie aflevering van 2019, heb ik spijt dat ik nooit eerder heb gekeken naar De Mol. Er hangt een andere spanning rondom de Belgische afleveringen, geweldige humor en prachtig taal gebruik. In combinatie met jullie podcast afleveringen is het opnieuw genieten van alle verdachtmakingen en theorieën over De Mol. Heerlijk, ga zo door!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Wat geweldig om te horen, dank je wel! En foei, jij had natuurlijk al veel eerder moeten kijken. 😛 Gelukkig heb je het nu helemaal ontdekt! Hoe vet was de aflevering van gisteren? 😮

 6. Tim schreef:

  Hoi, even een vraag onder deze aflevering van lang geleden. Maar ik hoor vaker tussen neus en lippen door dat jullie ook eens losse afleveringen hebben gemaakt over oudere seizoenen van De Mol. Bestaan die? En zijn die ook ergens te luisteren? Verder: supertoffe podcast, ik luister echt met veel plezier naar jullie!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Hey Tim! We zijn ooit begonnen met 1 aflevering over het seizoen in Mexico in 2018. Vanaf 2019 hebben we volle seizoenen gemaakt over De Mol. Ik wil je best naar die aflevering sturen, maar die bevat wel spoilers over de finalisten. Geen idee of dat erg is. Laat maar weten. 🙂

   1. Tim schreef:

    Ow dat zou top zijn! Ik heb het allemaal gezien, dus spoilers geen probleem. Ik mis alleen jullie commentaar bij de oude seizoenen 😉 Maar dank voor de service in ieder geval!

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Ah top, better safe than sorry. Onze aflevering over Mexico heet Aflevering X1: Priester. Recruiter. Student. en kun je onder andere hier vinden: https://trustnobody.nl/aflevering-x1-priester-recruiter-student/

     1. Tim schreef:

      Super! Enorm veel dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *