De Mol België kijken in Nederland

De Mol wordt van 20 maart tot en met 8 mei 2022 uitgezonden op Play4 in België. Tijdens eerdere seizoenen kon je de aflevering in Nederland altijd direct nadat deze is uitgezonden terugkijken via GoPlay, maar dit jaar is dat helaas niet mogelijk. Wil je toch meteen De Mol België kijken? Dan kun je uiteraard wekelijks een hotel boeken in België of emigreren (allebei prima opties in onze ogen), maar het kan ook nog steeds vanuit Nederland. Het is alleen net wat meer gedoe. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Update: inmiddels is bekend geworden dat De Mol toch gewoon zonder geoblokkade te kijken zal zijn vanuit Nederland. Daarnaast zijn de afleveringen op maandag beschikbaar op NPO Start. Een VPN dus niet nodig om De Mol België te kijken in Nederland. Onderstaande informatie is in principe dus niet meer relevant voor Nederlanders die De Mol willen kijken.

Hoe kun je De Mol België kijken in Nederland?

De Mol België kijken in Nederland kan nog steeds gewoon via GoPlay, maar dan zul je gebruik moeten maken van een VPN-verbinding. Door gebruik te maken van een VPN-dienst loopt je internetverkeer via een server in België en denkt GoPlay dat je hun site bezoekt vanaf een Belgisch IP-adres (een Belgische computer). Je fopt het systeem dat het kijken vanuit Nederland blokkeert dus door het te laten denken dat je vanuit België kijkt. Het gebruik van een VPN-dienst is volledig legaal, je overtreedt dus geen wetten. Het staat sites echter wel vrij om (pogingen te doen om) het gebruik van VPN-diensten te blokkeren. De ervaringen tot nu toe leren echter dat de meeste diensten gewoon werken en dat De Mol België in Nederland kijken via VPN dus kan!

Hoe werkt De Mol België kijken in Nederland via VPN?

Er zijn twee soorten VPN’s die je kunt gebruiken: eentje die je installeert op je computer of smartphone en die al je internetverkeer via de VPN laat lopen of een extensie van je webbrowser die alleen de sites die je bezoekt via een VPN-verbinding laat lopen. Beide werken en het één is niet per se beter dan het ander. Er zijn een heleboel bedrijven die dergelijke VPN-diensten aanbieden, waarbij er eigenlijk maar één belangrijke vereiste is: je moet een Belgische VPN-server kunnen kiezen. Daarnaast adviseren we je geen gratis VPN-dienst te gebruiken.

Gratis VPN-diensten kunnen namelijk maar op één manier bestaan: door data van gebruikers te verzamelen en te verkopen. En als er iets is wat je niet wilt, is het dat een bedrijf meekijkt bij al je internetverkeer… Een betaalde VPN-dienst kost je slechts een paar euro per maand. En je kunt het ook gebruiken om met een beveiligde verbinding te kunnen internetten als je gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk, bijvoorbeeld in de horeca. De meeste betaalde VPN-diensten bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen, dus eventueel kun je een paar diensten proberen om De Mol België in Nederland te kijken.

Wij hebben zelf goede ervaringen met NordVPN en volgens experts is dit een betrouwbare dienst. Techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws tipt verder Freedome en iVPN. Hij heeft tevens een prima uitleg over het nut van VPN’s geschreven. Na het aanmelden bij een VPN-dienst, is het over het algemeen een kwestie van de bijbehorende app of browserextensie downloaden, inloggen, België selecteren en aanzetten. Vervolgens kun je zonder problemen De Mol België kijken in Nederland via VPN.

Mocht je toch echt een gratis VPN willen gebruiken? We weten in ieder geval dat De Mol België kijken in Nederland werkt via Urban VPN, maar zoals aangegeven raden wij het gebruik van gratis VPN-diensten af.

We geven geen garanties of specifieke VPN-diensten werken om De Mol België te bekijken. We weten in ieder geval van luisteraars dat deze diensten niet goed werken (wees gewaarschuwd):

  • Surfshark

Een account aanmaken bij GoPlay

Om De Mol België te kijken in Nederland heb je naast een VPN-verbinding ook een account nodig bij GoPlay. Je kunt je gewoon aanmelden, alleen vragen ze daarbij wel om je postcode. Als je probeert een Nederlandse postcode in te vullen, dan zul je merken dat dat niet werkt. Een willekeurige Belgische postcode werkt wel.1800 is de postcode van SBS, het bedrijf achter GoPlay/Play4 en werkt prima.

Als je ingelogd bent, is het enkel nog een kwestie van je VPN aanzetten, naar De Mol op GoPlay gaan en genieten van De Mol België.