Dank voor jullie steun!

Toen we eind vorig jaar plannen maakte voor het tweede seizoen van Trust Nobody, waren we ook op zoek naar een manier om wat inkomsten te genereren met onze podcast. Niet om er rijk van te worden, maar wel om aan een hobby die al heel veel tijd kost niet ook nog eens een heleboel geld kwijt te zijn.

In Patreon vonden we een manier om luisteraars de kans te geven ons financieel te steunen. In ruil voor een maandelijkse donatie krijg je als Trust Nobody-fan toffe goodies (een molboekje bijvoorbeeld), toegang tot een speciale hotline en extra content. Het werd een onverwacht succes!

Mede door de steun en alle enthousiasme via Patreon hebben we Trust Nobody het afgelopen jaar ontzettend hard kunnen laten groeien. Het heeft ons de mogelijkheden en energie gegeven om het eerste Belgische seizoen te maken en alledrie zo’n 20 uur per persoon per week in het maken van de podcast te stoppen. Niet alleen in het voorbereiden, opnemen en monteren van de podcast zelf, maar ook in het reageren op alle mailtjes, appjes en tweets die binnenkwamen. En dan hebben we het nog niet eens over het versturen van alle Patreon-goodies met een handgeschreven boodschap erbij en het maken van maar liefst 5 extra podcasts, exclusief voor Patrons.

Trust Nobody is gegroeid naar een podcast met zo’n 15.000 downloads per aflevering gedurende het tweede seizoen en in totaal hebben de afgelopen maanden meer dan 400 mensen ons financieel gesteund. We hebben een poging gedaan om op een kaart aan te geven waar deze steun allemaal vandaan komt. Erg leuk om te zien hoe we heel Nederland bedekken, fans in België hebben gekregen en zelfs wat internationaal succes te hebben.

Deze en volgende week maken we nog twee podcasts om het eerste Belgische seizoen af te sluiten. Daarna hopen we nog even een Podcastaward op te kunnen halen, om vervolgens een tijdje onder te duiken (en heel eerlijk: even bij te komen van een fantastisch maar ook heel druk half jaar). Eén ding beloven we nu al: we komen volgend jaar weer terug!

3 comments on “Dank voor jullie steun!
 1. Marc schreef:

  Heb met plezier naar de podcast geluisterd en zeker de extra contents voor patrons.Hoe Axel fan is,Gilles die de podcast aan de kandidaten laat ontdekken.Jullie steken er veel werk in,maar hebben er plezier in,dat hoor je dat straalt er van af.Nog 2 uitzendingen en dan kunnen jullie genieten van een welverdiende vakantie.Ook voor veel luisteraars gaat de vakantie een welgekomen rustperiode zijn.Na Finland vertrek ik volgende maand een weekje naar Normandie voor de D Day herdenkingen en in de zomer zullen motorritjes mijn vakantie opvullen.
  Geniet nog met het maken van de laatste 2 afleveringen en daarna een welverdiende rust en we horen elkaar weer na nieuwjaar.
  Fijne vakantie en tot horens
  Molgroeten
  Marc Koenen

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel voor al je toffe berichtjes en het luisteren Marc. Tot horens! En ook fijne vakantie(s)!

   1. Inge van Hauwaert schreef:

    Hallo!
    Bedankt voor de kaart. Spijtig genoeg is mijn code niet correct.
    Geeft niet, fijne feestdagen voor jullie ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *