Aflevering 9A: Flippozipline. Piratenverhaal. Molbol.

Het was een atypische finale. Amper terugblikken, niemand had zich opgetut en natuurlijk nog vier kandidaten in het spel. Alleen de “dat ziet u volgende week” van Rik voelde vertrouwd. Lekker wel. En hoewel het rode scherm aan het einde ons verdrietig stemde, maakt het ons toch niet veel wijzer in onze zoektocht naar de mol. We hebben nog nooit na het zien van de negende aflevering zo hard getwijfeld.

We kunnen dan ook niet wachten tot de ontknoping volgende week en kijken reikhalzend uit naar alle molacties. In de tussentijd analyseren we de laatste twee opdrachten, bespreken we het bezoekje aan de waarzegger en vragen we ons af wat er in vredesnaam aan de hand is met de vage verdenkingen. Wij zijn inmiddels het spoor volledig bijster…

Show notes

 • Bekijk de negende aflevering van seizoen 24 van Wie is de Mol?
 • Lees het dagboek van de afvaller.
 • Bekijk het interview van Splinter met de afvaller én een interview met de drie finalisen in Niet de Mol.
 • Sponsor HelloFresh is terug! Je kent hun maaltijdboxen vast wel. Nog nooit geprobeerd? Dat is mooi, want we hebben een fijne kortingscode voor je. Gebruik de code HELLOTRUSTNOBODY en krijg tot wel € 90 korting op je eerste 4 boxen.
 • DE WEBSHOP IS ER! Bestel nu want OP = OP! De sleutelhanger, pin en muts zijn al uitverkocht en deze edities komen ook niet meer terug. Van de linnen tasjes zijn er ook nog maar een paar.
 • Nieuw dit jaar: een Trust Nobody WhatsApp kanaal! Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

17 comments on “Aflevering 9A: Flippozipline. Piratenverhaal. Molbol.
 1. Annebeth schreef:

  Wat ik nog het meest jammer vind is dat Dennis niet meer ten tonele is verschenen in de finale. Of het orkest.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, zo zonde! Dennis is dus voor die paar shots daar naartoe gevlogen. En dat orkest was perfect geweest als live omlijsting van een spannende finale.

   1. Sam schreef:

    Wellicht is deze ‘hint’ jullie al toegestuurd. Op een forum kwam ik een bericht tegen van iemand die naar de baardgroei van Rosario in de eerste aflevering heeft gekeken. Daarbij had Rosario bij de waarzegster een duidelijk (stoppel)baardje. Tijdens het openingsshot (handjes schudden met de gemaskerde figuren) is Rosario echter volledig gladgeschoren. Misschien na het afschminken opgenomen? Daarnaast is zijn haar ook ingevlochten en in volgende afleveringen niet. Dat zou kunnen wijzen op het dragen van een pruik. Het zou wat vergezocht kunnen zijn, maar dit bevestigd nog meer de Rosario-tunnel waar ik al een tijdje in zit!

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Hey Sam! Goed gespot! Dat van Rosario’s haar hebben we wel eens besproken, maar dat baardje is wel interessant… Dank je!

 2. Gijs schreef:

  Misschien nog te vroeg voor deze conclusie, maar ik vind het een teleurstellend seizoen. Nog steeds leuk om te kijken en te speculeren, hoor, maar het zit wat mij betreft niet goed in elkaar. Te veel opdrachten met grote minbedragen en opdrachten waarbij je van te voren weet dat er geen geld verdiend zal worden. Bijvoorbeeld die laatste opdracht: kansloos voor de kandidaten. De mol hoefde dit seizoen gewoon weinig te doen om de pot laag te houden, waardoor ook de zoektocht voor de kijker haast onmogelijk is gemaakt. Ik betwijfel of volgende week blijkt dat er spectaculaire molacties zijn geweest.

  Intussen intrigerend nieuws uit België: “Niet alleen de mol speelt dubbelspel”. Ik kijk uit naar 24 maart, als daar De Mol begint.

  1. Ilse D. schreef:

   Hier exact hetzelfde gevoel. De opdrachten zijn super onduidelijk, soms weet je zelfs na afloop niet eens wat de spelregels nu precies waren. Je weet vaak ook niet wat goedgekeurd of afgekeurd werd, of hoe de opdracht exact verlopen is, laat staan wie hoeveel geld verdiend of verloren heeft. Het wordt ons gewoon onmogelijk gemaakt om daar nog mollenstreken of kandidatenacties uit te halen. Zijn we aan het evolueren naar een spel waarbij je de mol alleen nog kan raden aan de hand van hints? Continu aluhoedje op? Dan hoeft het voor mij niet meer.

   1. Marco schreef:

    Hoezo opdrachten onduidelijk?
    Dit seizoen waren ze juist super duidelijk, zeker met die dubbele uitleg van de kandidaten in die biechten.
    Er was weinig niet aan te begrijpen dit jaar.
    Het voelt alsof mensen in slaap vallen bij de uitleg en daardoor alles misten.

    Wel mee eens dat niet duidelijk werd wat afgekeurd werd, maar ik had het idee dat Rick wegliep uit een stukje spanning voor binnen de groep. Van oeeee wat ging er nou mis. Dat snap ik ook wel.
    En meestal kon je aan de hand van de regels wel herleiden wat afgekeurd werd.

    Je kunt super gemakkelijk herleiden wie het meeste en wie het minste geld verdiende. Dat is het aller makkelijkste van alles.
    Maar wat wel steeds lastiger wordt is de mol herleiden aan alles. En dat komt door ons molloten en het super diep graven van alles en iedereen. Dat snap ik dan ook wel weer.

    1. Marco schreef:

     @Gijs

     Laat de Belgische mol maar lekker zitten. Niet nodig.
     Het was een geweldig seizoen! Zeker als je alle tegenslagen bedenkt die de crew had.
     En dat waren er meerdere.

     Veel opdrachten met van alles en nog wat. Van sportief, actief, denkspellen, meerdere lagen. Alles wat.
     Leuke groep die alles gewoon deed.
     Af en toe wat min geld, maar goed. De mol moest nog altijd wel zijn best doen. Dat gaan we ongetwijfeld nog wel zien!

 3. Ilse D. schreef:

  By the way. Ik miste één antwoordmogelijkheid bij de poll vorige week. Namelijk: ik ga niet naar het Vondelpark, maar ik vind het een geweldig idee! 😃

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Haha, die had ik er inderdaad nog bij moeten zetten. 😅

 4. Marco schreef:

  Ben het met Elger eens, dit was een top aflevering 9.
  En zo moet je het ook zien. Ik snap niet waarom mensen dit als aflevering 10/Finale zien.
  Dat is het niet. Het is gewoon een aflevering, de voorlaatste aflevering. En daarin was het gewoon een top aflevering.
  We hebben niet 2 finale afleveringen.

  Hoe de finale elk jaar weer is, met dat live gedoe, daar kunnen we het nog wel over hebben. Dat is een heel andere discussie.
  Maar de finale was niet dit weekend, maar volgend weekend. Dat hoeft van mij ook niet zo.

  Dit seizoen was echter wel weer een heel mooi seizoen. Zeker gezien alle tegenslagen van de crew.
  De opdrachten waren heel gevarieerd. Waren actief, sportief, denkspellen, dubbele lagen. Sure, er was min geld her en der te krijgen.
  En ja je verloor soms veel geld. Maar aan de andere kant vond ik dat je dit jaar ook heel snel heel veel geld kon verdienen.
  Bv met het ziplinen kon je al 4.000 euro verdienen, echt absurd veel. Kan mij niet herinneren dat je in andere jaren zoveel kon verdienen en dat bijna elke opdracht. En dat er dan 1.000 euro binnen komt is met 25% niet veel, maar als bedrag wel.
  Dus de mol moest echt wel zijn best doen.

  1. Marco schreef:

   Wrm ook altijd dat overal vragen bij stellen van iedereen? Wrm moet 1935 euro per se een reden hebben, lekker boeiend.
   Owh en wat mij betreft geen voice over. Dat zou veel te veel uitleg zijn en nog meer gepraat. Ze moeten gewoon lekker de opdracht laten zien ipv ook nog weer extra veel aan voice over.
   Dat met Rick is al zat, en die kandidaat biechten met uitleg zijn ook nog eens grote extra.

   Wrm moet WIDM ook een sprookjes verhaal worden over hele piraten met schatten in forten dingen?
   Het is WIDM, geen sprookje. De opdrachten zijn top, de beelden zijn top, laat ze daar lekker op focussen.

 5. Sander schreef:

  Hoi,

  Is het niet zo dat de parasiet toch veel meer invloed op het seizoen heeft gehad dan wij denken?

  Laat ik vooropstellen: het blijft ‘Wie is de mol’ en ik heb genoten van elke aflevering, maar ik denk dat ze bij veel opdrachten toch veel consessies hebben moeten doen. Hieronder een aantal argumenten hiervoor:
  – in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen kent dit seizoen (op de opening na) weinig echte WAUW momenten.
  – fysieke inspanning in de opdrachten werden naarmate het seizoen vorderde steeds minder
  – veel locaties hadden veel meer potentie voor meer complexere en dynamische opdrachten (bv lasergamen in een verlaten hotel: daar was denk ik echt een ander plan maar is uiteindelijk een minder inspannende variant van België gekopieerd)
  – de props waren minder dit jaar.
  – aflevering 9 kent niet de bombastische cliffhangers die we gewend zijn.

  Kortom: gegeven de omstandigheden hebben ze er nog een geweldig seizoen van gemaakt maar ik denk dat de plannen nog veel indrukwekkender waren.

  Kijk een paar afleveringen terug van het vorige seizoen en je merkt het verschil gelijk.

  Wat vinden jullie?

  Gr. Sander

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, dat zou natuurlijk heel goed kunnen. Ik deel dat gevoel dat je beschrijft zeker. Maar ik vrees dat we er nooit antwoord op zullen krijgen vanuit de makers. 🙂

 6. Timo schreef:

  Ik weet niet hoevaak het al is binnengekomen maar zeg het even want als Rik aan het einde (net voor het bezoek aan de waarzegster) zegt: of ben jij de mol? Knikt Fons!! Waarom doet hij dat omdat hij de mol is misschien?

  1. Ilse D. schreef:

   In aflevering 1 deed hij dat ook. Volgens mij knikt hij gewoon bevestigend bij alles wat Rik zegt (ik doe dat zelf namelijk ook). Dus niet: Ja, ik ben de mol. Maar eerder: Ja, ik heb gehoord wat je zegt en ik heb het begrepen.
   Voor wat het waard is 🙂

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, ik had het gezien. We behandelen deze “hint” morgen ook in het aluhoedjesblokje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *