Aflevering 9: Dictatorvilla. Supermarktlichtknopje. Spionsabotage.

De baby van Elger en Nelleke blijkt de mol van dit seizoen van Trust Nobody. Doordat hij wat eerder kwam dan gepland, hebben we aflevering 8 niet na kunnen bespreken. Aflevering 9 gelukkig wel. Niet op volle sterkte, maar als we heel eerlijk zijn maakt dat helemaal niets uit voor de zoektocht naar de mol.

We houden vast aan onze mol en zagen in deze drie (!) geweldige slotopdrachten enkel bevestiging van onze gezamenlijke tunnel. We blijven alleen achter met de vraag wat nu het juiste huisnummer van de Bridge Watcher is…

Luister hierboven naar deel A waarin Elger en Mark de aflevering helemaal bespreken. En hieronder naar deel B waarin we – met Nelleke deze keer! – met onze alu-hoedjes op de balans op maken qua verborgen hints én we jullie bijpraten over de ontwikkelingen rondom de Vlaamse versie van De Mol.Show notes

 • Klik hier om de negende aflevering van seizoen 22 (terug) te kijken.
 • Bekijk hier de aflevering van Splinters serie Niet de Mol met alle finalisten.
 • De trailer van het nieuwe seizoen van De Mol bekijk je hier.
 • De definitieve uitslag van het Moldel kun je hier vinden.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra podcasts, speciale goodies en nog veel meer. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

23 comments on “Aflevering 9: Dictatorvilla. Supermarktlichtknopje. Spionsabotage.
 1. ILSE schreef:

  Tuurlijk mag Nederland niet zomaar iets verzinnen! 😃 De regel is heel eenvoudig: de finalist die de meeste vragen correct beantwoordt, wint. Ook al zit die eigenlijk op de verkeerde mol.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Maar dat voelt toch gek? Want in onze ogen heb je dan het doel van het programma – de mol ontmaskeren – niet gehaald. Per ongeluk gewonnen…

   1. John schreef:

    Maar wat moet er anders gedaan worden?
    100 afleveringen doen omdat de mol maar niet ontdekt wordt? Dat kan ook niet.
    Of ze moeten geen winnaar aanwijzen, maar dat is ook een anti-climax.

    Het programma gaat er over om de mol te ontdekken en voor de mol om juist niet ontdekt te worden en alles zoveel mogelijk te saboteren. Eigenlijk wint de mol dus als die niet ontdekt wordt, is alleen tot nu toe nog nooit zo geweest.
    Ik zou het zeker niet een mislukt doel van het programma vinden.

    Wat ik wel snap is dat het voor de winnaar en qua finale test een beetje gek is. Dat gaat dan gewoon om wie toevallig het meeste geluk heeft bij de vragen die ook toevallig op de echte mol kunnen vallen.

    Ik zit al vanaf aflevering 1 op Fresia (wel lang samen met Welmoed en Leatitia), maar vanwege die verdenkingen die totaal niet op Fresia zitten twijfel ik echter ook wel erg.

    1. John schreef:

     Oh en gefeliciteerd natuurlijk.

     1. Nelleke Poorthuis schreef:

      Dank je wel!

 2. Lilian schreef:

  Wat ik heel raar vond: vlak voor de laatste opdracht kregen ze een envelop die Everon aanpakte en toen voorlas, “wie is de mol 1122”. Dat niemand zoiets had van HUHH waarom 1122?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oeh, dat hebben we gemist. Ik was waarschijnlijk in slaap gevallen, haha. Maar weer die 11 en die 22…

 3. Pierre schreef:

  Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie zoontje.
  Dit zijn wat dingen die mij opvielen in deze aflevering:
  Het gele shirtje dat Kim-jan inleverde moest maat XS zijn, dat heeft ze helemaal niet gecontroleerd.
  Het adres op de bovenste enveloppe, met huisnummer 12, is compleet anders dan het adres met nummer 32, waar ze naar op zoek gaan. Hadden ze eerst per ongeluk niet de enveloppe van de koerier te pakken, en zijn ze daar, buiten de opnames om achter gekomen? Want Everon laat zien dat die met nummer 32 inderdaad de enveloppe is van de Bridge Agent.
  Everon laat duidelijk merken dat Fresia heel weinig geld heeft ingebracht, het moet voor hem dus duidelijk zijn, dat Fresia de Mol is, toch stemt hij op Kim-Jan.
  Fresia lijkt eerst te staan wachten op het alarm,en dat gaat dan af. Even later sluipt ze door een doorgang maar zwaait ze met haar handen om het alarm te activeren.
  En wie mijn mol is? Heel lastig. 46% Everon, 44% Fresia en toch ook nog 10% Kim-Jan

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel! Wat een verdeeldheid nog zo vlak voor de finale. Jij durft echt helemaal niemand af te schrijven? 🙂 En dat huisnummer, ja, heel raar. Mark en Elger hebben het er ook uitgebreid over in de podcast. Geen idee wat daar nou precies gebeurd is…

   1. Annebeth schreef:

    Heeft iemand voor mij een linkje naar de promo van De Mol Belgie? 🙂

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Zeker! https://www.instagram.com/p/Cag_1JFLNsV/
     Zie ook de shownotes. 🙂

 4. Pierre schreef:

  O ja, die enveloppe met 11 22 was mij ook opgevallen.
  En 3 pakken met 8 rollen keukenpapier meenemen als je 24 rollen toiletpapier moet hebben, dat kan natuurlijk niet. Ik zou we nog kunnen voorstellen dat je 12 rollen keukenpapier meeneemt als we 24 rollen toiletpapier moet hebben, maar ik moet met opzet gedaan zijn.
  Overigens was het niet echt donker in de supermarkt. De camera’s hadden in elk geval licht genoeg voor goede kleurenbeelden.

 5. Pierre schreef:

  Nog iets:
  Hoe weet Fresia zo exact de reactie op het gezicht van Everon te vertellen in Vakbondje?
  Ik had niet het idee dat de anderen daarbij stonden te kijken hoe er gespeeld werd door de twee deelnemers.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Goed punt! Wie weet stonden ze toch ergens mee te kijken? Anders zou ik ook niet weten hoe ze dat wist. Of ze bedoelde zijn uitdrukking toen ze elkaar weer zagen na die opdracht?

 6. Gijs schreef:

  Vorige week wist ik het zeker: het is Fresia. Na deze aflevering toch weer twijfel over Everon. Het gele (gouden) shirt bij de finaletest en 11-22 maakt het wel erg toevallig dat hij steeds een T-shirt droeg met 33. En met Bird als opschrift terwijl de montage suggereert bij de laatste opdracht dat Birdwatcher het juiste antwoord was en op de vloer lag. Over de reactie van Everon bij Vakbondje dacht ik ook: hoe kan ze dat weten, maar dat zal Thomas hebben verteld. Fresia zegt niet dat ze zijn reactie heeft gezien, maar dat hij zijn acteurskills goed kon gebruiken om teleurstelling te veinzen. Tegen Everon pleit een beetje dat het voor de tweede keer achter elkaar een acteur zou zijn, maar hij heeft best veel gekke dingen gedaan zonder echt op te vallen.
  Na de livestream (zoals te horen in de podcasts van Splinter) zat ik op Fresia. Ze reageerde wat vreemd op een vraag over de mol (waarom stel je deze vraag nu net aan mij?). Daarna ging het op en neer, want ze deed toch best veel onmolse dingen. Uiteindelijk blijf ik ondanks de twijfel na deze aflevering toch bij Fresia. Dan zit de winnaar (minste fouten) dus verkeerd, maar hopelijk gaat de buit dan naar een goed doel of verdelen ze het tussen de finalisten. Maar Everon blijft een kanshebber, Kim-Lian kan echt niet. Toch?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Goede analyse waar wij ons ook wel in kunnen vinden… Ook wij gaan uiteindelijk voor Fresia. We hebben het dit seizoen dus alledrie goed of alledrie genadeloos fout. We gaan het zien. 🙂

 7. John schreef:

  Wat ik nog wel even miste is dat de mol best wel duidelijk kan hebben gemold in opdracht 3.
  Er stond op die foto RD, bij elkaar. Dat kon dus niet los.
  Daar kan dus nooit Bridge agent van gemaakt worden, alleen maar birdwatcher.
  Overduidelijk een blunder, dan wel molactie.

  Wist de mol dat er -1000 bij de bridge agent te vinden was dan is het goed gedaan en ook best in plain sight.
  Fresia was degene die dit voorstelde.

 8. Perga schreef:

  Gefeliciteerd gezinnetje 🙂 Wat een mooi manneke is het zeg!!

  Nu nog een paar jaar wachten totdat hij meedoet aan wie is de mol, want Travis is nu al een bekende Nederlander

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel! Over 18 jaar gaat het een heel leuk seizoen WIDM worden, haha.

 9. maccabeus schreef:

  Er is een Telegram-kanaal waar (tot nu toe) de afl. van De Mol in verschenen: ‘De Mol downloads’ (https://t.me/joinchat/Z0PuMAsILEkzMWQ0). 😉

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Handig! Dank je wel.

   1. maccabeus schreef:

    Hij staat er weer in (gisteravond al), 1.8 Gb schoon aan de haak!

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Ja, het was een heerlijk lange aflevering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *