Aflevering 8A: Kaartenhuisvertrouwen. Druppelafleiding. Verdenkingsdiscussie.

Niemand kan de mol nog zijn. Tot die conclusie komen we eigenlijk na heel lang wikken en wegen. Opdrachten analyseren. Biechten uitpluizen. Geld volgen. Maar er is toch echt een mol. En ondanks dat het ook gewoon genieten is van de fenomenale locaties en toffe opdrachten, gaan we toch weer een poging doen om die mol te vinden.

Is het Anna die over het hele seizoen heen het meeste geld ophaalt en vaak goede ideeën oppert? Is het Rosario die door iedereen vertrouwd wordt en deze aflevering onnodig € 2.000 binnenbrengt? Is het toch Fons, de ultieme bliksemafleider, de stuntelaar, de Jochem van Gelder? Of is het onze Kees, de man die we alledrie verdachten maar waarover sommigen van ons toch weer twijfelen nu het lijkt alsof Rian er op hem uitvloog. Gekmakend. En lekker. We gaan het zien en we zijn ontzettend benieuwd…

Show notes

 • Bekijk de achtste aflevering van seizoen 24 van Wie is de Mol?
 • Lees het dagboek van de afvaller.
 • Bekijk het interview van Splinter met de afvaller in Niet de Mol.
 • Sponsor HelloFresh is terug! Je kent hun maaltijdboxen vast wel. Nog nooit geprobeerd? Dat is mooi, want we hebben een fijne kortingscode voor je. Gebruik de code HELLOTRUSTNOBODY en krijg tot wel € 90 korting op je eerste 4 boxen.
 • DE WEBSHOP IS ER! Bestel nu want OP = OP! De sleutelhanger, pin en muts zijn al uitverkocht en deze edities komen ook niet meer terug. Van de linnen tasjes zijn er ook nog maar een paar.
 • Nieuw dit jaar: een Trust Nobody WhatsApp kanaal! Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

17 comments on “Aflevering 8A: Kaartenhuisvertrouwen. Druppelafleiding. Verdenkingsdiscussie.
 1. Ilse D. schreef:

  Wat een rotseizoen! 😁
  Ik ben dus ook tot de conclusie gekomen dat het Anna wel moet zijn, maar dan valt ze bij mij in de categorie Renée. Ze heeft veel te veel geld in de pot gebracht op momenten dat dat echt niet hoefde. Tenzij… ze gigantisch veel gemold heeft buiten beeld. Want dit seizoen is er wel opvallend veel uit de edit gehouden. We weten heel vaak niet hoe de opdrachten precies verlopen zijn. Soms hebben we zelfs achteraf nog het raden naar de precieze spelregels. Het is dus heel erg moeilijk in te schatten wie wanneer hoeveel geld heeft binnengebracht. Dus dan hoop ik maar dat Anna – als ze de mol blijkt te zijn – à la Merel stiekem gesaboteerd heeft en er op die manier voor gezorgd heeft dat de anderen minder geld konden ophalen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, dat hoop ik ook als het Anna is. We gaan het zien! Hopelijk worden we nog op één of andere manier verrast. 🙂

   1. Annebeth Dekker schreef:

    Het woord ‘mol’ was ook wel leuk geweest als werkwoord 😉

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Slim!

 2. Gijs van den Heuvel schreef:

  Een persoonlijke mening. Meteen na deze aflevering de Belgische oorspronkelijke versie van de vertrouwen- en schietopdracht nog eens teruggekeken. Die is op een enkel detail na van A tot Z gekopieerd, maar wat een verschil in de uitvoering! Als je iemand moet uitleggen waarom de Belgische Mol zoveel beter is dan WIDM kun je dat hiermee duidelijk maken.
  De kijker wordt in België direct meegenomen in een militaire setting door de beginscène in het vliegtuig, met ‘echte’ geweren en spanning. Mooie cameravoering, duidelijk overzicht van het terrein en waar de snipers zitten en spannende onderhandelingen bij het eindpunt met Manu die iedereen op afstand onder schot houdt, ook omdat we niet weten wat er in de koffertjes zit. Ook de interactie tussen de kandidaten is een stuk echter. Bij WIDM was het meer een activiteit van de entertainment afdeling van het hotel voor een bedrijfsuitje met suffe laserpistooltjes. Ook leuk hoor (ik heb me echt wel geamuseerd), maar weinig spanning. Hoogtepunt was de macarena-opdracht van Sor voor Fons, dat was lachen.
  Ik kijk nu nog meer uit naar het nieuwe Belgische seizoen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Wij vonden het ook fijn om eens zo heel duidelijk het verschil te zien terwijl de opdracht hetzelfde is. Wij zijn iets milder over de NL versie (ik vind persoonlijk deze locatie veel toffer dan in BE), maar ik vond het vooral mooi om zo duidelijk de verschillen in sfeer en stijl te kunnen zien.

 3. Ilse D. schreef:

  Toch hoop ik nog steeds dat het Kees is. Maar hoe kan het dan dat Rian eruit is? Ze verdenkt hem al sedert het begin? De enige mogelijke verklaring die ik daar zie, is dat Rian tijdens de test de bal compleet heeft misgeslagen. Want ze geeft het zelf meermaals aan: ze is niet zo gestructureerd. Het penningmeesterschap zei haar ook niks, omdat ze vreesde dat ze te nonchalant met het geld zou omgaan. Ze lijkt me dus ook niet het type dat gestructureerde aantekeningen maakt en vlijtig studeert voor de test. Dus misschien zat ze wel goed qua mol, maar heeft ze gewoon te weinig vragen correct beantwoord. Wat de makers goed uitkomt – als Kees de mol is – want nu heeft het er alle schijn van dat hij het niet kan zijn, vermits Rian eruit vloog op hem. Ik denk niet per se dat het echt zo gegaan is, maar ik hoop het wel. Noem het een klein lichtpuntje. 

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   We houden hoop! Zou wel betekenen dat Fons dan ook 80% op Kees ingezet heeft en dat Rosario vol op Kees gegaan is. Terwijl Anna en Fons door hen minder vertrouwt werden in de eerste opdracht. Dat zou toch wel een tikkeltje vreemd zijn.

   1. Ilse D. schreef:

    Nee, het kan eigenlijk niet, hé. Het is gewoon wishful thinking 🙂
    Oh, wat Anna’s druppelafleiding betreft: Rian heeft daar ook al eens zitten biechten met kletsnatte haren, en Kees ook, dus zo ongewoon was dat nu ook weer niet.

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Dat valt de heren dan weer niet op hè? Typisch, haha.

     1. Ilse D. schreef:

      😅

 4. Annebeth schreef:

  Mbt de Anna bezwaren: ik hoop dat het €6000 plan eigenlijk van Jip en Babs kwam en iedereen daar al in mee ging en dat Anna het dan ook maar eens opperde en dat ze net dat hebben uitgezonden.

  En ik heb heel erg een onderbuikgevoel dat een Nederlandse mol geen vrijheid meer krijgt van de crew om iets echt gewaagds te doen, uit angst dat diegene dan te snel de meerderheid van de verdenkingen van het publiek krijgt (onbedoeld nadeel wellicht van de app? Dat doe data de makers huiverig hebben gemaakt). Er zijn vrij veel vlakke mollen geweest, veel waarbij je juist denkt: hier zit Dennis Wening / Kees Tol / Jan Versteegh potentie. Anna lijkt me het type dat veel meer risico zou willen nemen dan ze dan in de praktijk genomen heeft, die zou een bommetje willen droppen. Dat gevoel had ik eerlijk gezegd bij Jurre ook wel. Alsof ze aan een lijn zitten en niet meer vrijuit los kunnen gaan.
  Hoe denken jullie hier over?

  Daarbij hebben ze dit seizoen voor mijn gevoel zo’n overdaad aan mingeld / biedopties in het spel gebracht dat het ook letterlijk niet gewenst was omdat de pot dan echt extreem veel te laag zou zijn geworden (wederom inschattingsfout van de productie).

  Dat stel: ze wil eens echt een keer doorpakken, ik hoor het in gedachten de makers bij de briefing al zeggen: nee joh, laat maar gewoon, Rosario heeft al de -3000 gepakt/Kees heeft al €2000 geboden, als je daar boven gaat zitten is het echt te obvious en dan houden we geen pot van betekenis meer over voor het goede doel. Pak maar €500 joh, goed is goed genoeg en daar kunnen we in de finale evengoed wel mee voor de dag komen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik hoop echt heel erg dat er niet een dergelijk gesprek plaatsvindt tussen productie en mol. Wel zou ik het beter vinden als er minder mingeld is, zodat de mol zelf meer kan mollen. Dan geef je die automatisch ook meer ruimte om het op een eigen manier aan te pakken.

   1. Annebeth schreef:

    Mee eens, ik zou het heel vervelend vinden als mijn vermoeden daar over juist is. Een mol moet vrijheid hebben om zijn eigen plan te trekken. Ik kan Anna’s plan alleen niet rijmen met mijn inschatting van haar edgyness.

    Groetjes 🙂

 5. Gea Stomphorst schreef:

  Kijk eens bij “Dean heeft de mol gezien”. Hint naar Ag = zilver in het periodiek systeem van de elementen en dan ook nog gecombineerd met het binaire stelsel in de groepsfoto.
  Kan best iets zijn.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik zag het, interessant! Het binaire stelsel klopt helaas niet meer, maar misschien zit er dan nog wat in die zilverhint.

 6. JimmyHow schreef:

  Good luck 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *