Aflevering 8: Meditatiekip. Isidoorbevrijding. Ontknopingsshock.

Tot op het allerallerallerlaatste moment waren we er van overtuigd dat Sven achter het gordijn zou staan. Zelfs Elger was gedurende de finale misleid! Maar toen de olijke grijns van Lennart verscheen, was dat de kers op de taart in dit seizoen vol twists en mindfucks.

We starten deel B dan ook met een gesprekje met deze heerlijke mol. Mark stelde Lennart zondag al wat prangende vragen. En hoewel er natuurlijk niets meer te speuren valt, valt er des te meer over deze aflevering te lullen. Want wat vonden we van deze finale? Van de opdrachten? De beelden? De montage? De rol van Isidoor? En hoe gaat Elger om met het feit dat hij zowaar goed zat. Tipje van de sluier: anders dan je zou denken…

Luister hierboven naar deel A waarin we de aflevering helemaal bespreken. En hieronder naar deel B waarin we starten met een kort gesprekje met de mol en we vervolgens dieper ingaan op wat jullie er van vonden.Show notes

 • Klik hier om de achtste aflevering van dit seizoen van De Mol te kijken.
 • De chat met Gilles De Coster op het Wieisdemol.com forum lees je hier terug.
 • De tweede compilatie van de Achter de Schermen beelden is hier te zien.
 • Zin om naar de goede muziek te luisteren die ze in De Mol gebruiken? Check deze Spotify playlist!
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

6 comments on “Aflevering 8: Meditatiekip. Isidoorbevrijding. Ontknopingsshock.
 1. Mark van Setten schreef:

  Waarom hebben jullie niet even stukje video van de drone hier bij de show notes gezet? Lijkt me wel even leuk te zien.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   De video is mislukt, haha 😂

 2. maria schreef:

  Als ze de extra vragen hadden laten zien hadden wij geweten dat Annelotte en de andere kandidaat/Sven op dezelfde mol zaten.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, natuurlijk! Goed punt.

 3. Gijs schreef:

  Hallo Trust Nobody. Misschien wel de beste mol ooit heeft het slechtste seizoen voor Trust Nobody opgeleverd 😉
  Wekenlang heb ik bij het luisteren tegen jullie geroepen om uit die Sventunnel te komen, maar jullie hoorden me (natuurlijk) niet. Ik snapte daar werkelijk niets van. Ik heb Sven al in aflevering 1 afgeschreven. Niet dat ik niet getwijfeld heb, maar Lennart stond vanaf aflevering 3 al bovenaan mijn lijstje, omdat ik de anderen kon afschrijven. Alleen na de bieding kwam Sven even op mijn radar, omdat Annelotte en Philip nog onwaarschijnlijker waren. Maar na een paar dagen kwam ik tot de conclusie dat Lennart waarschijnlijk die bieding zonder invloed van de redactie had gedaan en bleef ik met enige aarzeling bij hem.

  Zelfs de subtiele hint van Gilles vorige week in jullie podcast hebben jullie niet gehoord. Hij zei dat jullie nog versteld zouden staan van wat de mol had gedaan. Jullie zagen alleen ‘molacties’ van Sven, dus zijn opmerking kon alleen op Lennart slaan. OK, Elger koos Lennart, maar zoals hij zelf toegeeft toch eigenlijk vanuit een Sventunnel. Maar proficiat dat je toch aan je keuze vasthield.

  Ik vond de finale qua opdrachten zwakker dan vorige jaren, maar de ontknoping maakte veel goed. Ook ik was dankzij Annelotte en de montage even op het verkeerde been gezet. Hoe dan ook weer een topseizoen van De Mol.

  Voor de duidelijkheid: ondanks jullie schoolvoorbeeld van tunnelvisie heb ik weer met plezier geluisterd, hoor. Het is geen kritiek op de podcast. Over het algemeen kan ik jullie analyses en keuzes wel volgen, maar dit keer dus niet. En ik zit ook vaak fout, maar dit keer dus niet 😉 ik kijk uit naar jullie evaluatie van de molacties volgende week. En naar het volgende seizoen (hopelijk zonder tunnelvisies). Want het is sowieso altijd interessant en ik moet regelmatig lachen om jullie al dan niet flauwe grappen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik beken absoluut dat ik dit seizoen leed aan een ernstig geval van Tunnelvisie. Volgende keer harder roepen, dan horen we je misschien. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *