Aflevering 6: Graffiticirkel. Pilotenanalyse. Veilingverraad.

HOLY MOLLETJE! Wat is dit nu? Een blinde bieding in aflevering 6? Maar liefst 10.000 euro uit de pot omdat Lennart vond dat het tijd was om eens voor zichzelf te kiezen… Die hadden we niet aan zien komen. En wat we daar van vonden, dat bespreken we deze week uiteraard uitgebreid.

Want als je ons al langer kent, dan weet je dat we niet zo’n fan zijn van blinde biedingen waarbij de pot leeg kan. Maar het moet gezegd: deze verraad-je-kameraad-in-DDR-stijl opdracht zat erg goed in elkaar. En zorgt er bij ons voor dat er eigenlijk nog maar twee mogelijke mollen overblijven. Al maakt Elger aan het eind van deel B weer een bijzondere ommezwaai. Enfin, luister zelf maar om te zien of je ons nog kunt volgen.

Luister hierboven naar deel A waarin we de aflevering helemaal bespreken. En hieronder naar deel B waarin we dieper ingaan op wat jullie er van vonden en we met onze alu-hoedjes op, op zoek gaan naar verborgen tips.

Het Molpuntenoverzicht van Nelleke. Waar ze zelf niet meer in gelooft. Verdachte acties een plusje, onverdachte acties een minnetje. Vragen mag, dus over de uitslag kan gecorrespondeerd worden.

Show notes

 • Klik hier om de zesde aflevering van dit seizoen van De Mol te kijken.
 • Meer weten over “Ich bin ein Berliner” van John F. Kennedy? Hier heb je de Wikipediapagina.
 • De video van Sam en Marc waarin ze de Sven-hint met de quotes uitleggen, bekijk je hier. De hint komt oorspronkelijk van het Wieisdemol.be forum.
 • Zin om naar de goede muziek te luisteren die ze in De Mol gebruiken? Check deze Spotify playlist!
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

4 comments on “Aflevering 6: Graffiticirkel. Pilotenanalyse. Veilingverraad.
 1. Pierre schreef:

  Ik snap niet dat ze zo moeilijk deden over het inkijken van de mappen.
  Het is toch logisch dat de mol in elk geval zou kijken. Dus daarom zou ik als kandidaat er geen moeite mee hebben om ook te kijken. En ik zou er ook voor uitkomen naar de anderen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dat laatste werd ze echter expliciet verboden…

 2. Gijs schreef:

  De correcte bron van de citaathint ‘Sven ist der Maulwurf’ is het forum wieisdemol.be. Op 19 april kwam daar deze hint al ter sprake (halverwege pagina 11): https://forum.wieisdemol.be/viewtopic.php?f=90&t=4662&start=120
  Bij WIDM tv hebben ze verzuimd aan bronvermelding te doen. Ik geloof er trouwens niet, maar dat terzijde.

  Wat betreft de bieding. Geen fan, maar voor mij is dat aanvaardbaar als de mol geen extra info over de anderen krijgt van de productie (zoals vorig jaar met de vuurpijlen en Alina). Dus dan kan Lennart prima als mol de eerste zijn, zodat hij iedereen ziet terugkomen en kan beoordelen wie liegt. Het bod blijft extreem, maar als Isidoor aan het einde de pot nog kan verdubbelen is ook dat verdedigbaar. Ik ben met Elger dus…

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel voor het laten weten! Ik zal het in de shownotes erbij zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *