Aflevering 6: Bananenbrainstorm. Hoesthint. Elleboogexit.

Ongelooflijk hoeveel tegenslag de makers én de deelnemers hebben gehad dit seizoen. Maar we zijn heel blij dat ze ook de pijnlijke exit van Anke weer zeer respectvol aangepakt hebben. En verder was het een aflevering met misschien wel de beste opdracht ooit, een heerlijk simpel doch doeltreffend bananenfeestje en zat het boordevol hints naar mensen die we niet meer verdenken.

Want eigenlijk denken we het wel te weten. Elger op gevoel, Mark via Follow The Money en Nelleke met haar puntensysteem. We komen allemaal bij dezelfde mol uit. Benieuwd wie dat is? Stop een banaan in je oor en luister snel!

Luister hierboven naar deel A waarin we de aflevering helemaal bespreken. En hieronder naar deel B. Waarin we dieper ingaan op wat jullie er van vonden en we met onze alu-hoedjes op, op zoek gaan naar verborgen hints.Show notes

 • Klik hier om de 6e aflevering van De Mol via GoPlay te bekijken.
 • Klik hier om de 6e aflevering van De Mol via NPO Start te bekijken.
 • Het inschrijfformulier voor het moordspel op zaterdag 2 juli, vind je hier.
 • De voorinschrijving voor onze reis naar de Canarische Eilanden is geopend! Dat formulier vind je hier.
 • Het artikel waarin Gilles vertelt over het vertrek van Anke, lees je hier.
 • Wil je mee-puzzelen met het (andere) Mark? Alles wat hij kon vinden over de quotes aan het begin van iedere aflevering staat in deze PDF. Veel puzzelplezier!
 • Benieuwd naar de video waarin Roeland Fernhout min of meer toegeeft dat hij ooit de mol was? Bekijk ‘m hier.
 • Luisteren naar de muziek van De Mol kan via deze Spotify playlist.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody.

2 comments on “Aflevering 6: Bananenbrainstorm. Hoesthint. Elleboogexit.
 1. Noek schreef:

  Hey hallo!

  Ik geloof niet dat jullie dit al hadden besproken, maar ik heb hier een “hint” naar Uma. En nu we weten dat ze een finalist is, is dit denk ik het toch herbekijken waard. Het gaat om de introductie van de kandidaten in de eerste aflevering waar wordt gevraagd of ze de mol zijn (vanaf 1:20).

  Casting: Ben jij de mol?
  Sven: Wa? Ik ben niet de mol, nee.
  Philippe: Mocht je nu zeggen, je mag kiezen. Dan zeg ik de mol. Ja. Maar… ja.
  Yens: Nee…. (lacht) nee.
  Uma: Ik ben de mol, ja. Jullie weten dat nog niet?

  Gilles zei dat er geen bewuste hints naar de nieuwe mol in de eerste vier afleveringen zouden zitten… maar toch hebben ze er in de montage voor gekozen om juist déze gesprekjes te tonen. Waarom? Het past mooi in de rode draad van dit seizoen, “de molwissel”, én het lijkt op een dikke knipoog naar de op dat moment nog ongekozen mol.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oeh, dat zou wel echt tof zijn. Het was toen natuurlijk een grapje van Uma, maar dan eentje met een voorspellende waarde. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *