Aflevering 4B: Metaalverwijzingen. Finalistenhints. Ananashit.

Hoewel er nog genoeg te vertellen is over de heerlijke vierde aflevering van De Mol, beginnen we met een beetje vooruit kijken. We zien namelijk vrij weinig van het familiebezoek. Zou daar nog een mooie twist in zitten? We zijn benieuwd! Wat we wel zagen was een molkwelling en borden met spaghetti en Lynn die haar moeder zag. Zin in! Maar goed, dat moet allemaal nog komen.

Wat kunnen we nog zeggen over aflevering 4? We bespreken lekker veel hints, debunken er links en rechts een paar en eindigen uiteraard weer met een lekker hitje over een schandalig stuk fruit.

Show notes

 • Bekijk dit seizoen van De Mol via GoPlay.
 • De beelden in Behind The Scenes zijn geweldig. Bekijk dat zeker!
 • Alan! Alan! Alan! Alan! Oh. That’s Steve.
 • Nieuw dit jaar: een Trust Nobody WhatsApp kanaal! Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • Heb je een molboekje nodig om dit seizoen mee te schrijven? Altijd al een avondje het Trust Nobody spel willen spelen? Bestel die dan snel in de Trust Nobody Webshop!
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

5 comments on “Aflevering 4B: Metaalverwijzingen. Finalistenhints. Ananashit.
 1. Gijs schreef:

  Ik ben erg verbaasd dat jullie (m.n. Elger en Nelleke) Charlotte niet meteen hebben afgeschreven na deze aflevering. Als zij de mol is dan mislukt alles en maakt ze een kardinale fout bij de eliminatie. Ze zit in de verkeerde groep bij het karten en laat zich te snel uitschakelen (als tweede of derde ingehaald worden valt minder op). Kan gebeuren en een loodgieter is ze niet. Maar bij de pizza’s gaat het weer mis omdat ze een heleboel dozen laat vallen. Als dit haar tactiek was dan is dat dom, want bij het lopen met de pizza’s kan ze veel meer mollen door anderen te hinderren, zoals Lynn waarschuwen waardoor die zich omdraait en de pizza laat vallen (wat Stéphanie deed). Klap op de vuurpijl is natuurlijk de eliminatie. Als mol neem je niet het voortouw bij de discussie en zet je zeker niet in op iemand die gevaar loopt (wat ze moet weten), want dan verdwijnt er waarschijnlijk geen geld uit de pot. Je richt de aandacht op jezelf (Michael) of wacht af en gaat pas meepraten als iemand wordt geviseerd (zoals ze dat zo mooi zeggen) die meer of minder dan één antwoord heeft gekocht (opnieuw Michael richting Lynn). Charlotte stond hoog bij mij, maar komt nu naast Bernard en Lynn op de achterbank. Michael en Stéphanie zijn nu mijn hoofdverdachten.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Wat betreft de analyse van deze aflevering ben ik het helemaal met je eens. Maar op de eliminatie na heeft ze in beide opdrachten geen onnodig geld verdiend zoals Michael en Bernard. En ik ben door schade en schande wijs geworden en schrijft nooit meer iemand die ik een paar afleveringen sterk verdenk, af op één onverdachte aflevering. Dat heb ik bijvoorbeeld afgelopen seizoen met Anna en gedaan en dat is zonde. Ook staat Charlotte in mijn (uiteraard totaal niet perfecte) puntensysteem nog steeds het hoogst, dus vandaar dat er nog geen reden voor mij is om te wisselen. Mocht ze nou volgende aflevering weer zoiets doen, dan daalt ze inderdaad hard op mijn lijstje van verdachten.

 2. maria schreef:

  Kan het vaker vroeg afvallen van de oudere deelnemers door net zoiets komen als hoe het gaat bij het woordenboekspel? https://nl.wikipedia.org/wiki/Woordenboekspel . Daar scoren de deelnemers die qua leeftijd, peergroup het meest afwijken van het gemiddelde van de groep de minste punten. Het idee is dat de woorden denkwijze bij je ‘eigen’ groep je bekender en logischer zijn. Als er minder oudere deelnemers zijn bij de mol, staan zij het verst weg van de gemiddelde gewoontes van de groep.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Interessante theorie! Maar dan zouden de jongsten dus net zo snel af moeten vallen… Al liggen de 20’ers wel dichter bij het gemiddelde dan de 50’ers denk ik. 🤔

   1. maria schreef:

    Ja als de jongste ook als die er te ver vanaf zit, hoeveel jaar is een ‘peergeneratie’ . Gemiddelde is misschien niet het goede woord, die ‘leeftijdsband’ waar er de meesten in zijn, met vergelijkbaar gedrag. (heb buiten het middelbaar nooit statistiek gehad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *