Aflevering 4: Opdrachtverstoorder. Geldachterhouder. Troevenbewaarder.

Deze kandidaten doen rare dingen. Een opdracht saboteren voor de makers. Geld achterhouden. Vrijstellingen niet inzetten. Jokers in bewaring geven bij anderen. Opzichtig mollen. Fascinerend gedrag wat we niet altijd kunnen verklaren, maar verfrissend is het wel.

En hoewel we nog steeds op de grote twist qua maskers, gouden vrijstellingen of WTFOMGBBQ-moment zitten te wachten, hebben we genoten van deze aflevering. Ouderwets puzzelen en speuren bij opdracht 3. Lekker klagen over te lieve kandidaten bij opdracht 2 (stop met anderen jokers gunnen!). En tot onze grote verbazing werkte We Are The World perfect als soundtrack onder het decor van een verlaten kunstmestfabriek. Wie had dat gedacht?

Luister hierboven naar deel A waarin we de aflevering helemaal bespreken. En hieronder naar deel B waarin we dieper ingaan op wat jullie er van vonden en we met onze alu-hoedjes op, op zoek gaan naar verborgen hints.Show notes

 • Klik hier om de vierde aflevering van seizoen 22 (terug) te kijken.
 • Hier lees je het dagboek van de afvaller.
 • Bekijk hier de aflevering van Splinters serie Niet de Mol.
 • De verklaring waarom de bedenker van het Moldel dit jaar niet meedoet, lees je hier.
 • Gelukkig is er wel iemand anders die het Moldel heeft laten draaien. Wat daar uit komt, zie je hier.
 • Ook Mattijn heeft zijn gezichtsherkenningssoftware weer aangezet en zijn bevindingen hier gedeeld.
 • We hebben een sponsor! En nog een hele leuke ook. Is zo’n spannende verrassingsreis van srprs.me ook wel iets voor jou? Via deze link krijg je €50 euro korting!
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra podcasts, speciale goodies en nog veel meer. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

11 comments on “Aflevering 4: Opdrachtverstoorder. Geldachterhouder. Troevenbewaarder.
 1. Roos schreef:

  Leuke podcast

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel!

 2. Pierre schreef:

  Naar Napels?
  Kennen jullie de uitdrukking niet: eerst Napels zien en dan Sterven?
  Dat heeft vast met het afval op straat te maken.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Nee, haha. Die uitspraak kende ik nog niet. Oeps…

 3. Johan schreef:

  Ik vond deze aflevering juist echt maximaal een 4. Saaiste aflevering in jaren wat mij betreft. Opdracht 1 was een paar mensen in een totaal lege ruimte wat woorden naar elkaar horen zeggen. Opdracht 2 gebeurde helemaal niets. Je ziet iemand naar beneden gaan, nou leuk?
  Opdracht 3 ook totaal niet boeiend vond ik om naar te kijken.
  En de mol hoefde in geen van de 3 ook maar iets te doen. En er gebeurde verder ook helemaal niets.

  Wat mij betreft blijven Fresia en Laetitia over als mogelijke mollen. Rest is of te opvallen (Kim-Lian bv) of totaal niet in beeld (een Hila).

 4. Andere Johan schreef:

  Huh, echt een vreemde ervaring heb ik nu. Ik luister al jaren trouw de podcast, maar ik kijk echt nóóóit naar de comments eronder. Ik dacht tijdens het voor de derde keer terugluisteren (om de knoop door te hakken wie nou mijn hoofdverdachte is), laat ik eens een keer op “5 comments” klikken.

  Staat er gewoon een comment van een slordige vier uur geleden, van iemand met dezelfde naam als de mijne, die echt PRÉCÍÉS dezelfde gedachten verkondigt die ik ook heb na de betreffende aflevering. Voelde echt een beetje surrealistich toen ik dat aan het lezen was. Ik vond dit een van de saaiste afleveringen in tijden, eerlijk gezegd. Gelukkig was de executie wel spannend/verrassend; goddank was het niet zo’n aflevering waarin er geen afvaller is (al krijgen we die dit jaar zo te zien überhaupt niet. Hopelijk).

  Qua mollen twijfel ik op dit moment ook tussen Fresia en Laetitia, maar na het luisteren van de podcast moet ik toch maar voor Laetitia gaan dan, ook al heb ik daar niet écht hele goede argumenten voor (objectief vind ik Fresia wel verdachter). Everon viel voor mij toch een beetje af met zijn manier waarop hij vier van de vijf goede antwoorden afratelde aan het einde van de laatste opdracht.

  Verder ben ik het ook eens met “Leuke podcast”! Ik kijk nu al reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen Vlaamse De Mol, en de bijbehorende podcasts. Is daar nog nieuws over, trouwens?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Hey Johan,
   Haha, dat lijkt me inderdaad een hallucinante ervaring. Zo toevallig! En we gaan zien of de wet van Trust Nobody Fresia de kop gaat kosten… We kijken uit naar zaterdag.
   Wij hebben ook heel veel zin in het Vlaamse seizoen. Nog steeds niets bekend, maar een webcare medewerker van Play4 liet wel weten dat we hun social media kanalen de komende tijd in de gaten moesten houden… Dat lijkt me in ieder geval een teken dat er iets aan zit te komen.

 5. J schreef:

  Opeens bedenk ik me iets: Normaal was er aan het einde van de aflevering nog een groepsfoto, waarin telkens de afvaller vervaagde. Ik heb gecheckt of dat er echt het vorige seizoen ook nog was, en het was er toen nog. Weer (de kaart van Albanië had andere graphics) iets veranderd…

  1. J schreef:

   Het fluisteren van ‘Trust… Nobody’ had natuurlijk ook een langere pauze. Ook een verandering, maar betekent het iets, en zo ja wat?

   1. Nelleke Poorthuis schreef:

    Ja, dat is de vraag… geen idee! We hebben nog geen logische verklaring of pasklare hint kunnen bedenken.

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oeh, dat was mij nog niet opgevallen, maar je hebt gelijk! Iemand anders aangenomen voor de visuals?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *