Aflevering 4: Muntenmysterie. Helikoptersoundtrack. Beeldrimpeling.

Rennen, varen, voelen, graven, sloten zeewater happen en vervolgens nog veel meer rennen. Een berg op. Voor een vrijstelling in de vorm van een helikopter. Wat heerlijk dat deze kandidaten soms echt moeten afzien en tot het gaatje gaan. En dan vervolgens met je vuile, stinkende kleding meteen de auto in op weg naar de volgende locatie. Dit is precies dat rauwe randje dat we graag wilden zien. Wel onhandig dat wederom onduidelijk is waar het verdiende geld precies vandaan komt, maar je kunt blijkbaar niet alles hebben.

Bij de tweede opdracht van deze aflevering strepen we een paar kandidaten met potlood door, maar hebben we toch ook weer vragen. Hoe groot was de invloed van de kandidaten die een besoukje brachten aan de markt? En wat betekent de cliffhanger? Is de opdracht nog niet klaar? Want dan kunnen we pas volgende week conclusies trekken… Is het al vrijdag?!

Show notes

 • Bekijk Wie is de Mol? streaming-editie via NPO Start.
 • Bekijk het gesprek met de afvaller.
 • Lees het dagboek van de afvaller.
 • Bekijk de vreemde video waar we het aan het einde van de podcast over hebben.
 • Onze sponsor NordVPN is terug. Wil jij deze zomer naar NPO Start kijken via jouw vakantieadres? NordVPN is de oplossing! Om de beste korting op je NordVPN-abonnement te krijgen, ga naar https://nordvpn.com/trustnobody. Deze link geeft je ook 4 extra maanden op het 2-jarige abonnement. En je loopt geen risico met de 30 dagen geld-terug-garantie van Nord!
 • Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

6 comments on “Aflevering 4: Muntenmysterie. Helikoptersoundtrack. Beeldrimpeling.
 1. Mike schreef:

  Als ik flauw wil zijn, dan kan ik jullie eigen Nyree-theorie ook toepassen op jullie Ben-verdenkingen: jullie verdenken hem alle drie, dus dan zal hij het wel niet zijn. 😉

  Maar nee, ik verdenk Ben serieus wel. Mijn mol is vooralsnog Nyree, maar ik heb sterke twijfels.

  Ergens zou ik het ook wel weer grappig vinden als Johan de penningmeester het dan straks blijkt te zijn. Het zou alleen het soms toch al slechte imago van bankiers dan weer geen goed doen. 😉

  Ik maak weer rare gedachtesprongen. Welkom in mijn hoofd, haha.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Haha, leuk om even mee te kijken in jouw hoofd hoor. Je moet al uren luisteren naar onze gedachtenkronkels, haha.

 2. Gijs schreef:

  Deze aflevering was top, maar waarom toch zo kort? Jullie analyse was wel goed, denk ik. Toch vind ik het jammer, ze hadden toch op zijn minst aanvullend materiaal op de website kunnen zetten, niet alleen het exit-gesprek.

  Verder blijf ik het herhalen: geweldig hoe ze Belgische elementen hebben overgenomen. Nu weer dat meebrullen met liedjes in de auto, ik vind dat leuk. En Hila wordt steeds leuker. Enige verbeterpuntje: de voice-overs zijn een beetje alsof ze kinderen voorleest (ik weet niet of ze daar ervaring mee heeft). Dat mag wat steviger uitgesproken worden.

  Op dit moment denkt ik ook dat Ben de mol is, al hou ik in mijn achterhoofd dat Hila kennelijk verkeerd zat. Is hij dan niet te ‘obvious’ aan het mollen? Emma is het niet, die is veel te zenuwachtig bij de eliminaties (of ze heeft toneelschool gedaan). Zij moet gewoon gaan winnen.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   We zitten duidelijk op één lijn. Ben wel benieuwd wat we morgen gaan zien, er gaan veel verdenkingen richting Ben merk ik. Zou het gewoon niet heel ingewikkeld zijn of is toch niets wat het lijkt? En Emma for the win, absoluut!

 3. Ilse D. schreef:

  De deelnemers hebben wel degelijk een vragenlijst ingevuld. Dat komen we te weten in de laatste twee minuten van de podcast van Max van De Telegraaf: https://www.youtube.com/watch?v=advTv3uFCyo. Graag gedaan! 😉

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik hoorde het! Hebben we dat mysterie ook weer opgehelderd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *