Aflevering 4: Liftentree. Veilingangst. Moltalkverzinsels.

Er werd door jullie luid geroepen om hulp. Wie is toch die mol? Want wat waren we in de war hè, na deze aflevering. Er kwam bakken met geld binnen en de mol was in geen velden of wegen te bekennen.

Ook wij van Trust Nobody waren inmiddels meer wij van Trust Everybody want de mol was afwezig. Of heeft het moeilijk in deze groep. Vertwijfeld keken we de aflevering opnieuw. En warempel. We vonden nieuwe mollen of juist oude mollen weer terug.

Luister nu hierboven naar deel A en hieronder naar deel B van Trust Nobody!

Het Molpuntenoverzicht van Nelleke. Elger durft die van hem niet te publiceren. Verdachte acties een plusje, onverdachte acties een minnetje. Vragen mag, dus over de uitslag kan gecorrespondeerd worden.

Show notes

 • Klik hier om de vierde aflevering van seizoen 21 (terug) te kijken.
 • Lees hier het dagboek van de afvaller.
 • Hieronder het shot van het blaadje van Splinter op ongeveer 11:54 min. in de uitzending. Wat staat daar? Wie is de mol?
 • Wil je ook meedoen aan een foto-opdracht? Check hier de tweet van Jean-Marc en raad welke podcasthosts in de drie zwart/wit foto’s worden afgebeeld.
 • Aanschouw hieronder de fantastische Lego bouwsels van Marieke en haar 8-jarige zoon. Inclusief hun begeleidend schrijven.

Na het kerstdorp, het Top2000 café en het middeleeuwse kasteel was het nu tijd voor een nieuw project: de Trust Nobody Cast!


Mark heeft zijn papier-maché hoofd meegenomen en is druk bezig met zijn follow the money theorie.


Nelleke staat al klaar met de Hotline en ook het aluhoedje ligt voor het grijpen.

En Elger (tja zonder haar) is verbijsterd over wat hij nu toch weer over het hoofd heeft gezien in zijn molboekje.

En tot slot mocht een klein molletje niet ontbreken.

 • Bekijk hier de video van WIDM TV over de hint naar Renée op basis van de afleveringstitel van vorige week.
 • En hier vind je alles over de gezichtsherkenningssoftware van Mattijn die voorspeld dat Renée, Joshua of Marije de mol is.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra podcasts, speciale goodies en nog veel meer. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

10 comments on Aflevering 4: Liftentree. Veilingangst. Moltalkverzinsels.

 1. Johan schreef:

  Renée is sowieso de mol niet.
  Brengt teveel geld binnen. Aflevering 3 was zij mede-verantwoordelijk voor 2500 euro (de kamer ontsnappen en het abseilen).
  En een mol zou nooooooooit zo inactief zijn. Ze is nooit betrokken bij enig groepsgesprek. Ze zegt letterlijk niets.
  Ze praat niet eens. Ze staat niet op sleutelposities, ze wil er niet eens staan. Staat ze wel op een positie waar ze kan mollen dan gebeurt er niets.

  Stel ze zou wel de mol zijn dan had productie haar wel een schop onder de kont gegeven omdat ze zo’n waardeloze saaie slechte mol is.

  Ps: Na eliminatie van alle andere kandidaten kan het alleen Splinter zijn.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik hoop ook dat het Splinter is hoor!

 2. Timoltje schreef:

  Waarom moesten ze foto’s maken in zwart wit en niet in kleur.
  Renée is de oudste is dat mischien een hint

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik denk dat ze het vooral iets moeilijker wilden maken. En zo oud is Renée nou ook weer niet, in 1961 was er al kleurenfotografie. 🙂

 3. Evi schreef:

  Weer genoten van de podcast!
  Ik heb de aflevering nog even terug gekeken voor de woorden ¨het¨ en ¨zeggen¨ in de afleveringstitel voor het zeggen. De eerste die het heeft gezegd was charlotte, het shot daarvoor was Rocky in beeld. De eerste die zeggen zei was Rene maar het shot daarvoor waren de sfeershots van Brno… Dus ik ga er vanuit dat hier niets in zit.

  1. Marleen schreef:

   Ik heb gehoord dat Rocky als eerste ‘het’ zegt, meteen in de eerste biecht waarin ze de lift beschrijft. (Het is een .. lift …) Daarvoor zijn zowel Rocky als Marije samen redelijk close up in beeld. Charlotte zegt wel “het” als alleenstaande zin daarna (ze roept het in de lift als ze haar al niet meer ziet). Daarvoor is Rocky in beeld, want die stelde de vraag. Splinter zegt in zijn biecht: zo gezegd, zo gedaan. Maar daarvoor zijn ze als groep in beeld. De eerste die echt ‘zeggen’ zegt is inderdaad Renee, in de biecht dat ze verteld hoe leuk stadje Brno is (… moet ik zeggen). Daarvoor zie je Rocky en Laksmi samen. Ik vind dit niet heeeeel overtuigend al zeg ik het zelf 😉 Maar Nelleke als je ooit nog iets uitgezocht moet hebben, laat het weten in de podcast!

   1. Nika Janssen schreef:

    Nog even het debunken van het debunken van moltalk: in die Molvisie kun je als je iets daadwerkelijk instuurt een eigen naam kiezen die niet je naam in de app is. Dit betekent zeker niet dat ze ondertussen echt op het rechte pad zijn gegaan maar een bewijs wil ik er nog niet uit afleiden om eerlijk te zijn… Dan om wel positief te eindigen: wat een GEWELDIGE podcast weer

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Klopt, we hoorden dit van meerdere luisteraars. Volgende week gaan we door het stof!

   2. Nelleke Poorthuis schreef:

    Dank voor jullie hulp, wauw! Helaas komt er niet een knallende hint uit, maar wel echt tof!

 4. maria schreef:

  Dan zou nu volgens Mattijn Renée de mol zijn.

  leuk voor haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *