Aflevering 3: Katapultcatastrofe. Biljetverdeling. Knuffelmidden.

Een opdracht die zo lastig bleek dat de mol niets meer hoefde te doen. Een zeer opzichtige verdwijning van geld tijdens een laserschietopdracht op klaarlichte dag. Een keelpijnveroorzakend fluisterbondje. En veel te weinig naaiapen in de laatste opdracht. Deze aflevering riep bij ons meer vragen op dan antwoorden.

Bij jullie ook hebben we gemerkt, dus we proberen orde in de chaos te scheppen door in deel A alles chronologisch en minutieus te bespreken. Althans, we doen een poging. Jullie kennen ons langer dan vandaag. In deel B proberen we samen met jullie wijzer te worden uit wat we tot nu toe gezien hebben en tot welke eventueel verborgen hints ons gepuzzel heeft geleid. En geen zorgen, Kamiel de Kameel is na zijn mislukte voorspelling ontslagen en linea recta terug naar Dubai.Show notes

 • Klik hier om de derde aflevering van seizoen 22 (terug) te kijken.
 • Hier lees je het dagboek van de afvaller.
 • Bekijk hier de aflevering van Splinters serie Niet de Mol.
 • De video van Siem met alle maskershots uit de leader bekijk je hier.
 • Het fragment van Kim-Lian die wellicht geld weggooit tijdens het laserschieten, zit in deze video.
 • We hebben een sponsor! En nog een hele leuke ook. Is zo’n spannende verrassingsreis van srprs.me ook wel iets voor jou? Via deze link krijg je €50 euro korting!
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra podcasts, speciale goodies en nog veel meer. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

16 comments on Aflevering 3: Katapultcatastrofe. Biljetverdeling. Knuffelmidden.

 1. Isa schreef:

  Over Everon en zwemmen. Hij heeft een paar jaar geleden meegedaan aan Expeditie Robinson, hij heeft voor zijn deelname toen zwemlessen genomen en heeft toen zijn A gehaald. Destijds was hij ook al geen fanatieke zwemmer.
  Tenzij hij dat in de afgelopen jaren wel is geworden lijkt me dan geen molactie.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Goed om te weten! Dan denk ik inderdaad dat hij sowieso niet echt een waterrat is.

 2. Ed schreef:

  Over de Vlaamse Mol: Mark noemde dat Gilles de Coster op 27 november 2020 bekend maakte dat de Mol naar Duitsland was geweest. Dat klopt als een bus, maar al op 25 oktober had Gilles aangegeven dat er een seizoen was opgenomen en in de lente zou worden uitgezonden…
  Ze zijn nu dus wel erg laat en ik begin me zo langzamerhand zorgen te maken. Aan de andere kant, mocht er iets mis zijn gegaan dan zouden ze dat toch wel hebben gecommuniceerd?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oh ja! Dat kan ik me nog herinneren, in een Instagram video. Zo, dan lopen we nu wel heel erg achter… we vrezen het ergste. Of laten ze ons bewust in spanning zodat we straks helemaal verrast zijn!

 3. J schreef:

  Er was toch altijd iemand die digitale analyses maakte van de afleveringen, en aan de hand daarvan kon ontdekken wie de mol was? Ik dacht namelijk dat dat altijd (aan het einde) op de goede persoon uitkwam.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dat klopt, het Moldel. Die zal dit jaar niet verschijnen. De maker vertelt hier waarom: https://github.com/Multifacio/Moldel

 4. Linda schreef:

  Hi, nog even over Hila en de zwarte vrijstelling. Elger hoopt dat zij die €1500 uit de pot heeft gehaald als Mol. Nadat ze de envelop heeft gekregen moest ze volgens Rik naar de test. Maar als Mol maakt ze deze niet en is het puur voor het beeld dat ze achter de laptop zit. Stel dat ze de Mol is, krijgt ze dan vooraf horen wie wat verdient heeft en wie wat ingezet heeft? (en dus als laatste de test gemaakt) En zou je dan als Mol de zwarte vrijstelling wel inzetten?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Goeie vragen… wij hebben ook geen idee wat haar door de makers als mol wel of niet verteld wordt. Daarvan is de keuze voor het wel of niet inzetten van de zwarte vrijstelling als mol uiteraard wel afhankelijk. Zoveel vragen, haha!

 5. Daniëlle schreef:

  Leuk dat jullie ook zo enthousiast worden van Albanië. Ik ben er ooit met een groep geweest om voor kinderen in het zuiden van het land iets te betekenen in de zomer. Het is er echt prachtig en de zee is in het echt nog blauwer dan op de televisie. Wij reden daar ook in een soortgelijk busje als de kandidaten en het is inderdaad wat hobbelig af en toe. De mensen zijn er super gastvrij. Het is echt een aanrader om naartoe te gaan. Dus laat jullie vooral niet weerhouden door het misschien minder begaanbare landschap.
  Wat mij door mijn ervaring daar wel opvalt in wie is de mol nu, is dat ze in de opdracht met de bevolking vorige week zoveel enigzins engelssprekende mensen gevonden hebben om te helpen. Toen ik er was, moesten er echt tolken met onze groep mee om ons verstaanbaar te maken. Misschien dat dat dan toch het verschil tussen het noorden en het zuiden is?

  1. Daniëlle schreef:

   Nog bedankt trouwens dat de podcast deze week wat langer was bij elkaar dan vorige week. Nu kon ik er precies op heen en weer naar mijn werk. (Vorige week moest ik op de terugweg even stoppen om voor het laatste kwartiertje nog wat anders aan te zetten) Altijd heerlijk om van te genieten tijdens mijn fietstocht.

   1. Nelleke Poorthuis schreef:

    Dat wisten we natuurlijk, haha. 😉 Hopelijk komt het volgende keer weer mooi uit!

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel voor het delen van je ervaringen! Qua taal is dat wellicht inderdaad een verschil in het zuiden of in de grote stad? Of misschien moesten ze heel goed zoeken en zie je dat niet op tv? Maar een tolk is wellicht inderdaad wel een goed idee. Overigens willen we ons zeker niet tegen laten houden door de wat onbegaanbare wegen maar praktisch gezien moeten we wel in staat zijn op met de hele groep bij een bestemming te komen natuurlijk, haha.

 6. J schreef:

  Ik verdenk Hila, één van de redenen is dat ze met de 1e opdracht van aflevering 4 zei: ‘Ik ben de mol’. En aangezien zo’n soort hint eerder bij Jan ook al klopte (hij streepte ‘de mol’ door, met ‘M’en)…
  Ook blijft ze veel op de achtergrond, en was ze erg teleurgesteld toen ze geld had bij de 2e opdracht in diezelfde aflevering.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Die teleurstelling kan ik me overigens wel voorstellen. Ze had vorige week ook al geen kans op de vrijstelling en nu ook nog eens geen jokers. Die arme meid staat 3-0 achter!

 7. J schreef:

  Ik zou het wel erg jammer vinden als Sahil de mol is, het is zó obvious! En als hij het niet is is het trouwens eigenlijk ook niet leuk, want met hulpmollen kan je écht niks…

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Haha, mee eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.