Aflevering 2: Molkamer. Fortkwartier. Humuschaos.

We gaan onmiddellijk door waar we gebleven waren. Dat deden ze in aflevering twee immers ook. Mystery guests. Eliminatie. Geen gesprek met de afvaller, wel onmiddellijk een opdracht. Ja, daar houden wij van. Bam, bam, bam.

Minpunt was wel dat de mystery guests wat minder lekker uit de verf kwamen. Daar hebben we nog veel vragen over. Qua analyse van de opdrachten gaan we wel weer lekker. Tenminste, Elger en Nelleke. Mark heeft besloten vooral te genieten. Wat überhaupt een goed idee is. In het algemeen.

Maar wie is dan die mol? Mark heeft een wensmol, Elger zit in een tunnel en Nelleke pakt het systematisch aan. We zijn benieuwd waar die aanpak ons zal brengen.

Show notes

 • Bekijk Wie is de Mol? streaming-editie via NPO Start.
 • Bekijk het gesprek met de afvaller.
 • Lees het dagboek van de afvaller.
 • Onze sponsor NordVPN is terug. Wil jij deze zomer naar NPO Start kijken via jouw vakantieadres? NordVPN is de oplossing! Om de beste korting op je NordVPN-abonnement te krijgen, ga naar https://nordvpn.com/trustnobody. Deze link geeft je ook 4 extra maanden op het 2-jarige abonnement. En je loopt geen risico met de 30 dagen geld-terug-garantie van Nord!
 • Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

11 comments on “Aflevering 2: Molkamer. Fortkwartier. Humuschaos.
 1. Mike schreef:

  Ik miste die leader dus wel in aflevering 2, maar ik hou dan ook van leaders, in tegenstelling tot Nelleke, haha. Vooral als er een goede cold open voor zit, kan ik een toffe leader wel waarderen. Ik bedoel: hoe kun je geen kippenvel krijgen van die leader na de woorden ‘Welcome to Oman, mole’?

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Van die woorden kreeg ik zeker kippenvel!

 2. Ilse Debroek schreef:

  Dus. Ik ga ook eens een nieuwe tactiek toepassen. Op basis van anti-molacties sluit ik uit: Kars en Nyree. Op basis van de posities sluit ik uit: Ben, Emma, Anne-Brit, Jelmer, Simone en Tessa. Blijven over: Johan en Tiemen. Van Tiemen wil ik helemaal niet dat hij de mol is. Conclusie: het is Johan. Zo. Klaar! 😂

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Haha, mooie tactiek. Maar ik ben wel benieuwd welke anti-molactie Nyree volgens jou uitgevoerd heeft.

   1. Ilse D. schreef:

    Nu ik de kandidaten iets beter ken (en dan met name hun stem en hun accent) denk ik dat ik Nyree en Simone door elkaar heb gehaald tijdens de opdracht in het restaurant. Ze droegen daar allemaal een zwart kapje, waardoor ik wat moeite had om ze te herkennen. Maar blijkbaar is het dus Simone die daar een poging deed om wat structuur aan te brengen in de chaos. Hmmm… Nyree doet dus weer mee! En dat rijmt nog ook 😄 

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Haha, dat is mooi nieuws voor mijn tunnel. 😀

 3. Gijs schreef:

  Het is nog vroeg om mensen uit te sluiten, maar ik kom voorlopig ook uit op Johan. Emma uit mijn voormalige ‘hometown’ Oosterhout zou ook leuk zijn, maar ze lijkt toch vooral fanatiek. Jelmer koos geheel vrijwillig voor de slechtste positie in het restaurant, dus hem kan ik me vooralsnog niet voorstellen als mol.

  Er zullen nooit zoveel kijkers online kijken als naar de reguliere WIDM (plus de ongelukkige tijd van het jaar), maar ik hoop zo dat de reacties op deze editie zo positief zijn, dat dit format met onbekenden de tv-versie wordt. Met Moltalk zijn ze ook ooit online begonnen, dus het kan. Laat ze de BN-versie dan maar van tv halen en streamen of opheffen.
  Ik geniet van deze versie met veel goede elementen die overgenomen zijn van De Mol (België dus). Natuurlijk zouden er voor tv wat aanpassingen moeten komen, zoals langere afleveringen en meer afleveringen zodat er meer ruimte komt voor de opdrachten en het uitwerken van de story telling. Ze gaan nu wel soms heel snel, waardoor we bijv. de juiste oplossing bij de opdrachten in het fort missen. Maar ze zijn hiermee zeker op de goed weg. En Hila is (wat mij betreft onverwacht) heel goed als presentatrice.

  1. Ilse D. schreef:

   Ja, uiteraard is het nog wat vroeg om al mensen uit te sluiten. Mijn “analyse” was ook eerder ludiek bedoeld, hoor 😃

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Helemaal mee eens. Ik hoop dat ze leren en gebruik maken van dit seizoen om aanpassingen te doen in het nieuwe reguliere seizoen. Volgens mij kan dat het programma alleen maar ten goede komen.

 4. Mike schreef:

  Ik heb voorlopig Kars als verdachte, maar dat komt ook doordat ik extra op hem ging letten na Tiemens verdenkingen, haha.
  Het zou ook wel grappig zijn, zoon goedlachse ‘kandidaat’ die dan de mol blijkt te zijn.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, zou mooi zijn als hij zich overal uit kan lachen en de meeste mensen (behalve Tiemen dan…) hem vertrouwen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *