Aflevering 10A: Potdelers. Opdrachtannalyses. Mingeldmissers.

Het hoge woord is eruit, Anna is de mol. In een zinderende en voor een winters Vondelpark uitzonderlijk Mexicaanse livefinale, werd onthuld wie al weken de boel loopt te saboteren. Het was Fons. Die dat bewust deed om de rest te misleiden (dat is gelukt) en om te winnen (ook dat is gelukt). Desondanks had Anna een paar mooie molacties, brutale momenten en goede strategieën. Maar in onze ogen ook een paar faliekante missers en heeft ze ook wat steken laten vallen als mol. Ja, we zijn streng.

We hebben wel genoten van deze slimme, actieve mol. Van Rik die deze livefinale weer ijzersterk was. Van het land. Van Kees. Van Jeroen. Van de groene ballonnen. Van de zoektocht. En van het domweg genieten tijdens het kijken. Ons definitieve oordeel hoor je donderdag in de allerallerlaatste aflevering van Trust Nobody van dit seizoen, maar in deze aflevering bespreken we uiteraard alle opdrachten en molacties na en geven onze ongezouten mening, zoals je van ons gewend bent.

Show notes

 • Bekijk de ontknoping van seizoen 24 van Wie is de Mol?
 • Bekijk de video die Max van de Telegraaf maakte waarin Anna nog wat tipjes van de sluier oplicht.
 • Sponsor HelloFresh is terug! Je kent hun maaltijdboxen vast wel. Nog nooit geprobeerd? Dat is mooi, want we hebben een fijne kortingscode voor je. Gebruik de code HELLOTRUSTNOBODY en krijg tot wel € 90 korting op je eerste 4 boxen.
 • DE WEBSHOP IS ER! Bestel nu want OP = OP! De sleutelhanger, pin en muts zijn al uitverkocht en deze edities komen ook niet meer terug. Van de linnen tasjes zijn er ook nog maar een paar.
 • Nieuw dit jaar: een Trust Nobody WhatsApp kanaal! Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

12 comments on “Aflevering 10A: Potdelers. Opdrachtannalyses. Mingeldmissers.
 1. Ilse D. schreef:

  Klopt, ook voor mij is Rosario de échte winnaar. En ik vond het fantastisch dat Fons de helft van de pot aan hem gaf. Mooi gebaar!

 2. Ilse D. schreef:

  Ik vind het helemaal niet erg, Mark, dat de verdenkingen worden achtergehouden. In België weten we ook niet wie op wie zit en ik heb daar ook totaal geen behoefte aan. Toen ik voor het eerst naar WIDM Nederland keek, dacht ik echt: “Hu? Zij zeggen gewoon wie wie verdenkt??” Ik vond dat echt bizar 😃

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Maar zoals Gijs ook al schrijft: achteraf vertellen ze het in België wel en dat vind ik altijd zo fijn!

 3. Gijs schreef:

  In België vertellen ze wel in de reünie hoe de verdenkingen waren, bij WIDM hebben we er weinig van gehoord. Alleen dat bij de afvallers niemand op Anna zat, wat best bijzonder is.
  Dia del Topo vind ik echt briljant. Niet alleen een handje geven en daarna uit de buurt blijven tijdens het zoeken, maar echt oog in oog met alle kandidaten. Ook met de kennis dat het Anna is herken ik haar niet met de schmink, toch is het erg gedurfd. Beter nog dan destijds Patrick met de geit in de bus, waar dit toch een beetje aan doet denken.
  Ik ben blij te horen dat Anna wist dat Rosario -3000 had gepakt. Daarmee komt dat ook een beetje op haar conto. En ik snap haar tactiek bij het speeddaten, dus dat vergeef ik haar. Verder vond ik Anna een leuke mol, maar niet een heel goede mol. Inderdaad een aantal gemiste kansen en ook heeft ze veel geluk gehad met Kees, het vele mingeld en de onmogelijke opdrachten. Ze had het vaak te gemakkelijk. Al met al een matig seizoen, waar vanuit de productie meer in had gezeten. Jammer dat Rick hiermee afscheid neemt, hij had beter verdiend. Wel een leuke groep, trouwens.

 4. Timo schreef:

  Zou Anna niet kunnen vertellen dat ze geen Spaans sprak en dus zo bij de “betere” opdrachten terecht komt, alleen neemt ze weer een risico want als iemand haar dat toch Spaans zag spreken was ze het haasje.😬

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, dat is best een risico. En ook opvallend voor mensen thuis die haar kennen. Het kwam haar af en toe ook juist wel van pas!

 5. Ilse D. schreef:

  Toen er nog vier deelnemers in het spel zaten, heb ik alle afleveringen opnieuw bekeken en bij de opdracht Stad en Land meende ik te kunnen zien dat Rosario opzettelijk Anna op het einde heeft weggestuurd om haar buitenspel te zetten tijdens de laatste puzzel. Niet dat het iets heeft uitgemaakt, want Kees en Jeroen hebben het daar toch helemaal verknoeid 😄
  Maar volgens mij is dat de reden waarom er tijdens de ontknoping niet veel aandacht aan die opdracht werd besteed. Bij WIDM Nederland is het niet de gewoonte dat er wordt ingegaan op “mislukte” molacties, wat ik een beetje jammer vind, want het hoort er gewoon bij.
  En nu bevestigd werd dat Rosario wel degelijk Anna al heel vroeg als hoofdverdachte had, denk ik oprecht dat het zo gegaan is.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Daar zou je inderdaad wel eens gelijk in kunnen hebben. Ik was die actie van Rosario alweer helemaal vergeten. Slim van hem wel!

 6. Marco schreef:

  Het was echt een heel mooi seizoen.
  De opdrachten waren duidelijk uitgelegd, zeker door de extra biecht van de kandidaten.
  De opdrachten hadden veel variatie, van actief en sportief tot denken en dubbel lagen.
  Was er veel min geld en was alles gedoemd om te mislukken? Valt best mee. De plus bedragen waren dit jaar ook gigantisch hoog, dus dat heft elkaar wel op. En het maximale winnen was lastig, maar je kon altijd makkelijk geld verdienen. Mollen was dus echt wel nodig.

  De groep was ook echt wel leuk, met van alle types wel wat. Fanatiek, nep mol Fons, de warrige leuke Kees.
  Die hele dynamiek maakt het ook leuk. En ja een nep mol maakt het ook leuk.

  Anna was ook gewoon een prima mol. Ze had gedurfde molacties. Ze deed echt dingen direct achter de rug om, ipv alleen maar ver weg van anderen. Was ze te duidelijk? Tot voor kort viel ze niet overdreven op onder de kijkers, alleen van de finalisten moest het wel Anna zijn. Is dat erg? Nee, vind ik niet. Onder de kandidaten was ze heel erg verstopt gebleven en dat vind ik belangrijker. Ook heel knap.

  WIDM blijft ook altijd een hele lastige balans tussen wat laat je de kijkers zien en wat wil je de kijkers niet laten zien tav de mol.
  Zelf hou ik meer van de hele mysterie, terwijl anderen vaak genoeg janken over dat er veel buiten gehouden wordt.
  Doen ze dat niet dan weten we na aflevering 1 al wie de mol is, daar zit niemand op te wachten. De productie doet het toch nooit goed.

  Zeker gezien alle uitdagingen van de productie (met de ziekte en met sommige locaties die afvielen) hebben ze het echt super gedaan en was het weer een geweldig seizoen.

 7. Liesbeth schreef:

  Ik baalde zaterdag echt enorm dat Anna de mol bleek te zijn ;-). Gelukkig werd dat wel iets minder toen ik zag welke acties zij allemaal als Mol gedaan heeft, maar er knaagt nog steeds een vervelend gevoel. Ik denk dat het komt door iets wat jullie ook al in de podcast aangaven: Anna vond het vervelend voor de andere kandidaten om (meer) geld uit de pot te spelen.
  Het ligt vast aan mij maar ik hou juist van een mol die het geweldig vindt om tot het uiterste te gaan om de pot zo laag mogelijk te houden. Dus ja, ook meer geld bieden om voor de vrijstelling want dat had iedereen best van haar geaccepteerd. En ja ook een verkeerde envelop pakken en zo nog mee geld uit de pot spelen etc etc etc.
  Kortom, als ik de mol zou zijn, zou het mijn eer te na zijn dat IK niet degene ben die het meeste geld uit de pot heeft gespeeld.

  PS. en ontzettend bedankt voor jullie leuke podcasts! Die maken het ook een extra leuk feestje om naar de Mol te kijken

  1. Ilse D. schreef:

   Daar ben ik het helemaal mee eens!

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dank je wel! Jij bedankt voor het luisteren. 🙂 En wij houden ook meer van mollen met die instelling inderdaad. Lekker hard en meedogenloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *