Aflevering 10: Ontmaskerdeceptie. Molevaluatie. Potstandchaos.

We zaten alledrie faliekant mis. Is gewoon zo. Hadden we niet verwacht. Vanuit onze ingestorte Fresia-tunnel maken we in de laatste aflevering van dit seizoen van Trust Nobody de balans op over het molschap van Everon.

Zoals jullie van ons gewend zijn lopen we in deel A het hele seizoen opdracht voor opdracht door om te kijken hoe er gemold is. We overladen jullie vervolgens met onze meningen daarover, want de beste stuurlui zitten natuurlijk achter een podcastmicrofoon.

Luister hierboven naar deel A waarin we alle opdrachten en alle molacties bespreken. Deel B vind je hieronder. Daarin hebben we het natuurlijk over de hints maar evalueren we ook het seizoen als geheel.Show notes

 • Klik hier om de laatste aflevering van seizoen 22 (terug) te kijken.
 • Hier lees je het dagboek van de mol.
 • De video van Max van den Broek van de Telegraaf waarin hij de finalisten interviewt, kun je hier bekijken.
 • De chat met Rik van het Wieisdemol.com forum lees je hier terug.
 • De video met de alternatieve ontknoping met niet uitgezonden beelden aan het einde, vind je op het Instagram account van Everon.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra podcasts, speciale goodies en nog veel meer. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

7 comments on “Aflevering 10: Ontmaskerdeceptie. Molevaluatie. Potstandchaos.
 1. John schreef:

  De finale was wel mooi gemaakt, ik zat echt met een kloppend hart van spanning te kijken naar de ontmaskering. Dat was echter in 1x weg toen ze live gingen. Zo zo zonde. Ik had wel het idee dat alle kandidaten, minstens de finalisten dan, al wisten wie de mol was.
  Laat die hele ontmaskering gewoon zien in Albanie. Dat had zoooo mooi kunnen zijn. En ga dan pas over na de studio en laat Everon ook daar zijn masker afdoen als extra.

  Die -5.000 is ene kant wel heel goed gespeeld van Everon, hij heeft het wel echt bewust zo gedaan.
  Het is best wel veel natuurlijk, dat punt van Mark begrijp ik wel. Ben wel blij dat hij ook maar 1 moment niet gemold heeft, met die tablets. Dus het is ook niet dat hij constant alles liet gaan. Ook opdracht 1 kon hij gewoon wel geld ophalen, omdat hij kon pushen geld in te leveren voor de troeven.

  Sluit mij er wel bij aan dat Everon wel echt teveel geld pakte. 500 euro pakken waar je 750 euro kunt pakken, ja heel leuk -250… Maar zo werkt het niet.
  Ik vond het ook belachelijk dat de mol de macht kreeg om alle kistjes bij het lasergamen te openen. Dan maak je het echt veel te makkelijk.

  Dat je niet alle molacties ziet is toch logisch? Er waren seizoen waarbij de mol al na opdracht 1 bekend was omdat de hints zo obvious waren. Dat verpest het echt volledig. Omdat er tegenwoordig zoveel molloten op zitten en alles zo bekeken wordt kan dat gewoon echt niet meer.

 2. Gijs schreef:

  De ontmaskering in Albanië zou inderdaad veel mooier zijn geweest. Die hele opbouw naar dat bal was nu een beetje voor niks. Ik denk dat ze er rekening mee hielden dat er geen publiek bij kon zijn en toen dat wel kon de switch hebben gemaakt naar een live ontmaskering. Jammer. Ben het verder eens met John.
  Jullie van Trust Nobody (vooral Mark) doen wel een beetje zuur over Everon als mol. Waren dat de zure druiven misschien? (grapje). Dat Everon de enige is die scoort met het ballen schieten klopt niet echt. Hij bakte er niets van tot Kim-Lian achter hem kwam zitten en toen kon hij natuurlijk niet meer expres missen. Bovendien was het een toevalstreffer met een stuit. Ik vond hem daar juist opvallen als mogelijke mol. En ook in het huis met de oudjes waar hij het erg vertraagde door zijn ‘op een uur dit en op twee uur dat’, etc. Dat hij daarna alle verschillen goed opnoemde snapte ik dan weer niet goed. Misschien onder druk van de meekijkende teamgenoten?
  Ook in de montage zaten voldoende molacties van Everon, waardoor hij nooit helemaal van mijn radar verdween. Kortom, ik vond Everon best een goede mol met hier en daar een onnodige kandidatenactie. Tegenover alle ‘molacties’ die we van Fresia zagen stonden ook genoeg kandidatenacties en toch kozen we (bijna) massaal ervoor die te negeren. Alles bij elkaar best een goed seizoen. Op naar België!

 3. Inge schreef:

  Hi, jullie hebben het in de aflevering over een Australische podcast, hebben jullie daar de naam van? Groetjes!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Zeker! Reality TV Warriors! Zie ook https://rtvwarriors.wordpress.com/

 4. Lidwien schreef:

  Hoi,
  Klopt het dat je nu nog niks kan zien via GoPlay over het nieuwe seizoen van De Mol? Wordt dit 20 maart open gezet voor mensen uit Nederland? (Ik heb het over het tiende seizoen). Dank voor het antwoord.

  Groetjes,
  Lidwien

  1. Lidwien schreef:

   Sorry ik hoorde het al in de laatste podcast! groetjes en bedankt voor het leuke seizoen!

   1. Nelleke Poorthuis schreef:

    Haha, mooi zo. Komt goed dus. En heel graag gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *