Aflevering 1A: Schminkmol. Topitoterugkeer. Voiceoververlangen.

Wat een heerlijk begin! We werden meteen Mexico ingezogen door een mix van lekkere opdrachten met precies genoeg lagen, fanatieke kip-zonder-kop-kandidaten en kleurrijke, sfeervolle beelden. We zijn weer begonnen en hoe! Er viel ook meteen een heleboel te speuren. Want de mol wil natuurlijk geen vrijstelling. Of wel? En hebben we de mol gespot in de menigte? En wie stemde er op wie na het speeddaten? En wil je als mol schilderen of schilderijen zoeken? En is de afvaller echt weg? En en en…

In dit eerste deel van de podcast bespreken we de aflevering helemaal door. Iedere opdracht en actie wordt uitgebreid onder de loep genomen in de hoop dat we de mol nu al op het spoor zijn. Dat is uiteraard een illusie, maar laat ons er maar lekker in geloven.

Show notes

 • Nieuw dit jaar: een Trust Nobody WhatsApp kanaal! Nooit meer een aflevering of update missen? Meld je aan voor het WhatsApp kanaal en we houden je daar op de hoogte.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Instagram.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

23 comments on “Aflevering 1A: Schminkmol. Topitoterugkeer. Voiceoververlangen.
 1. Ilse schreef:

  Volgens mij kijkt de mol mee via de glazen bol van de waarzegster

  1. Jorrick schreef:

   Hoi hoi. Leuke podcast!!! Kunnen jullie al deze notes en foto’s ook in het WhatsApp kanaal plaatsen?
   Ik kende kanalen op WhatsApp helemaal niet maar door jullie ben ik ze nu aan het gebruiken.
   Beetje jammer dat het kanaal inderdaad niet via zoeken gevonden kan worden binnen WhatsApp maar via het linkje hier ging dat ook prima.

   1. Nelleke Poorthuis schreef:

    We vinden het WhatsApp kanaal zelf niet zo geschikt voor de volledige shownotes, maar we gaan de komende tijd wel wat meer experimenteren met wat daar goed werkt. Het is nog een heel nieuwe functie, dus we moeten het nog een beetje uitzoeken. 🙂

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Meer mensen hadden dat idee, zou ik heel vet vinden. We bespreken het donderdag in de podcast!

 2. Pierre schreef:

  Kijk op tijdstip 07:35 Daar komt, direct nadat Anne bij de waarzegster naar binnen is gegaan, Fons in beeld. Hij heeft nog een schemerig blauwe lucht. Hij is dus heel vroeg op pad gestuurd, en zou wel eens de eerste kunnen zijn.
  Zodat er tijd genoeg is om hem, als mol, te kunnen schminken?

  1. Pierre schreef:

   Helaas is dat ook nog bij Kees.

   1. Pierre schreef:

    Bij Jeroen is de lucht grijs. Dat is bij niemand anders het geval. (Filmtechnisch ingekleurd?)

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Ik heb zo ook allemaal zitten bekijken en screenshots genomen en die vergeleken. Maar het lijkt allemaal zo op elkaar dat ik echt geen conclusies durf te trekken helaas.

 3. Molleman schreef:

  Hallo allemaal, ik heb de afgelopen aflevering bekeken en denk dat uit de schilderijenopdracht duidelijk is wie de mol is dit jaar. Benieuwd hoe jullie dit zien. Op basis van statistiek lijkt Kees de mol te zijn. Het zit denk ik als volgt:
  Bij de opdracht zijn ongeveer de helft van de schilderijen ‘bevrijd’. Je verwacht dan ook dat – statistisch gezien – de helft van de ‘juiste’ schilderijen beschikbaar waren voor het team. Dit was er echter maar 1. Van de twaalf schilderijen die uit de kratten werden gehaald, was er dus maar één een ‘winnende’.

  Statistisch gezien is de kans hierop 2,6%.

  Kees stond bij de cijfers en was blijkbaar op de hoogte van de nummers die hij vooral niet moest doorgeven. Hiermee is het lage aantal goede schilderijen te verklaren. Anders was dit pech, maar de kans op deze pech is 2,6%

  Kees is dus 97+ zeker de mol.

  Wat denken jullie?

  De Molleman

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Interessant, we behandelen jouw theorie donderdag in de podcast!

 4. Sander schreef:

  Hoi Mark. Ik heb nauwelijks social media maar via deze weg lukt nog net ☺️.
  Jullie concluderen in jullie eerste podcast dat bij de opdracht van de Kahlo schilderijen de mol niet bij de groep schilders wil zitten omdat je dan maar invloed hebt op 1 schilderij.
  Maar maar jullie dan niet te snel voorbij aan het feit dat 1 schilder invloed had op 20% van alle schilderijen + zijn/haar eigen schilderij? Diegene heeft namelijk het te schilderen schilderij van te voren ingestudeerd en bv 1 vlinder te weinig geschilderd waardoor die sowieso niet zou slagen en daarnaast zijn/haar luik dus nauwelijks opgetild waardoor zijn/haar corresponderende bord met cijfercombinaties niet echt bruikbaar was. Is dit volgens jullie een plausibele theorie?

  1. Pierre schreef:

   Beste Sander, Hoezo heeft die ene schilder 20% invloed op de andere 4 schilderijen? En er was maar 1 bord met cijfers, er waren geen 5 borden met cijfers die correspondeerden met de 5 schilders.

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Dat zou een manier zijn om extra te mollen. Maar ik had het idee dat dat bord juist best wel vaak omhoog was en dat het voor de mensen bij de kisten prima te doen was als ze het systeem door zouden hebben met de kleuren. En daarnaast hebben we geen enkele schilder kunnen betrappen op het schilderen van foute dingen. Jij wel?

 5. Marimol schreef:

  De geconcentreerde persoon op het screenshot van Mark is inderdaad opvallend maar ik heb deze man/vrouw inmiddels bij iedere kandidaat gespot. Bij Anna zelfs 2x. 1x in de “haag” en daarna zien we Anna het symbool bij deze persoon bekijken. Hij/zij kijkt hierbij wel heel angstig 😁

  Deze persoon is in het begin bij Tooske ook goed zichtbaar in de welkomsthaag.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oh wel! Ik kon die persoon in de haag niet vinden, maar ik ga nog eens goed kijken. Maar als die persoon bij iedere kandidaat gespot is, dan zal het de mol waarschijnlijk niet zijn. We hebben in deel B morgen nog wel een vervolg hierover, haha.

  2. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ik zat het nog even terug te kijken, maar bij Tooske zie je die persoon alleen zonder haar. Vanuit het perspectief van Tooske zeg maar. Die shots zijn los opgenomen, zonder dat Tooske echt door die haag loopt. Maar bij Anna zie ik die persoon volgens mij wel samen met Anna in de haag. En later inderdaad bij het omdraaien van de ketting, helemaal versteend haha!

   1. Marimol schreef:

    Misschien een productiemedewerker die de kandidaten in de gaten houdt zodat de mol veilig kan rondlopen?

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Ja, dat zou goed kunnen inderdaad.

 6. Mollem schreef:

  Bedankt voor jullie Podcast en veel plezier met het maken van de volgende afleveringen!
  Jullie vertellen dat Kees als een kip zonder kop getallen ging roepen, maar dat is niet zo!
  Hij begint met de hoeken -een goede gedachte dat de 5 juiste schilderijen misschien de getallen in de hoeken en het centrum zijn. Daarna horen we hem uitsluitend de paarse getallen roepen. Het lijkt erop dat ze 1) toch systematisch te werk zijn gegaan en 2) ze de kleurvakken op de schilderijen toch hebben gelinkt aan de getallen op het doek. Dit wil allerminst Kees uitsluiten als mol, maar ik denk niet dat ze als kip zonder kop te werk zijn gegaan.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Oeh! Dat is interessant. Proberen de makers hen dan extra verdacht te maken door het een rommeltje te laten lijken? Vreemd!

   1. Kyra schreef:

    Toffe podcast! 🙂

    Bij 13.43 zie je iemand met zwart/wit geschminkt gezicht, een rood jasje met zwarte roze en een hoge zwarte hoed op. Deze persoon lijkt te kijken en hand uit te rijken naar iemand z’n ketting om het plaatje daaraan te bekijken.
    Deze persoon staat ook in de haag wanneer de kandidaten binnen komen.

    1. Trust Nobody schreef:

     Klopt! Die persoon hebben we uitgebreid besproken in deel B. 😊

     1. Kyra schreef:

      Oops 🙂
      Snel deel B luisteren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *