Aflevering 1: Aquaspeedextremekneiter. Albertodubbelganger. Pandoramysterie.

Een nieuw seizoen van De Mol is officieel begonnen en hoe?! Deze vette openingsaflevering had alles. Blinddoeken. Een veiling. Abseilen. Een opdracht met twists. Een vrijstelling. Een cliffhanger. En Gilles de Coster. Wat wil een mens nog meer?

Nou, hilarische kandidaten. Een pot in de min. Een emotioneel afscheid. EN EEN DOOS! Ook dit seizoen bespreken we de aflevering na en duiken we in de theorieën die mollenvangers met elkaar delen. We gaan in deze aflevering uiteraard in op de belangrijkste vragen. Wie is er tot toe verdacht of juist onverdacht? Hoeveel zou de mol hebben geboden voor de vrijstelling? En de vraag die iedereen bezig houdt: wat zit er in die doos?

In België is De Mol elke zondagavond te zien op Vier en als Nederlander kun je De Mol ook dit jaar streamen via de website van Vier. Iedere donderdagochtend om 6.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering van Trust Nobody België, te herkennen aan het blauwe logo.


Het Molpuntenoverzicht van Nelleke. Verdachte acties een plusje, onverdachte acties een minnetje. Vragen mag, dus over de uitslag kan gecorrespondeerd worden.

Show notes

 • Klik hier om de eerste aflevering van De Mol terug te kijken.
 • Hier vind je een voorbeeld van de drone races waar Mark het over had.
 • Voor de hint van Bart Dam over de afwezigheid van de mol bij sommige biechten en voor de hint van Heinz met MOL D in een testvraag, klik je hier.
 • Lees hier alles over hoe je ons via Patreon kunt steunen en hoe je toegang krijgt tot alle extra goodies. Wil je er meteen voor gaan? Klik hier.
 • We vinden het supertof om ook iets van jou te horen. Dus heb jij een theorie? Iets verdachts gezien? Een hint ontcijferd? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook of Instagram.
 • En tot slot wilden we je dit niet onthouden. Thanks Luuk, dit gaat nooit meer uit ons hoofd.

Veel luisterplezier! En je weet het hè? Trust Nobody…

15 comments on Aflevering 1: Aquaspeedextremekneiter. Albertodubbelganger. Pandoramysterie.

 1. Bart Van Eyndhoven schreef:

  Even een kleine correctie: de acteur die Alberto Vermichelli speelde/speelt in Samson & Gert is Koen Crucke. Hij speelt niet de burgemeester, dat is Walter De Donder, in het echte leven ook burgemeester van Izegem.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Je hebt uiteraard helemaal gelijk!

   1. Bart Van Eyndhoven schreef:

    De mol kan niet in beeld zijn bij de ontmoeting. In Vlaanderen hebben ze het al een keertje gepresteerd. Twee jaar geleden werden de kandidaten geblinddoekt in een kamer gezet met de mol en werden ze subtiel aangeraakt. De Mol werd er ook in gezet, dit kwam zelfs in beeld. In de slotaflevering met alle hints e.d. lieten ze ook zien dat het in dat geval Gilles De Coster was die vermomd in de kamer kwam en de “kandidaat” aanraakte. De mol is idd zwaar vermomd in dat habijt dus het is niet zo moeilijk om even een medewerker met een gelijkaardig postuur achter het raampje te zetten.

 2. Michaël schreef:

  Ik vrees dat Elger toch echt in Nederland zal zijn volgende week i.p.v. Amerika. Daar gaat jullie testje of wij het kunnen horen 🙂

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Hij is al in Amerika! Maar het lijkt erop dat hij toch weer terug in Nederland is voor de finale-podcast.

   1. Michaël schreef:

    Dan heeft hij mazzel gehad! Gelukkig maar dat zijn reis nog door kon gaan

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Helaas is hij wel na 20 uur Amerika weer terug naar Nederland gevlogen…

 3. Jeroen schreef:

  https://youtu.be/niMzq2tmdIE

  Dit is een (echt leuk gelukte) spin off van het Nederlands Elftal
  Wel de moeite waard om te bekijken

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja! Heel leuk gedaan. Wat een chaos tijdens die opdracht, haha!

 4. Jaap schreef:

  Ik ben het niet eens met jullie stelling dat de Mol weinig ‘mag’ mollen omdat er een negatieve pot is. In de ‘mollicitatie’ die we vorig jaar uitgebreid in beeld hebben gezien kwam Elisabeth als winnaar uit de bus omdat haar gedrag het minst was veranderd nadat ze was aangemerkt als potentiële mol.

  Als de mol nu dus relatief rustig aan zou doen ‘omdat het werk toch al gedaan is’, zou je ergens de komende afleveringen dus een verandering in gedrag kunnen zien bij de mol. Dat lijkt me iets wat de Vlaamse productie toch zal willen vermijden. We weten ook dat de productie de mol af en toe coulant laat zijn om de moraal in de groep erin te houden, maar ik zou het persoonlijk niet sterk vinden als de mol hier fanatiek meegedaan heeft (door Mechelen als sleuteloplossing te roepen bijvoorbeeld). Niet opvallen lijkt me hier eerder het devies.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Helemaal mee eens hoor Jaap. Ik zou ook zeker niet zeggen dat je als Mol nu maar alle goede antwoorden moet gaan roepen. Maar je hoeft ook niet alles fout te doen. Niet opvallen dus inderdaad…

 5. Mathijs schreef:

  Hoe moet ik de mol kijken

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Via Vier.be/de-mol. Even een account aanmaken (moet wel met een Belgische postcode, 1800 bijvoorbeeld en dan kun je daar kijken.

   1. Mathijs schreef:

    Tnx ik ga het kijken en dan de podcast luisteren

    1. Nelleke Poorthuis schreef:

     Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *