20 jaar Wie is de Mol? – Trust Nobody meets Beeld en Geluid

Het zal je niet zijn ontgaan: het 20ste seizoen van Wie is de Mol? is volop bezig! En dat gaan we vieren. Met jullie. Bij Beeld en Geluid!

Al sinds Angela Groothuizen in 1999 met tien onbekende Nederlanders neerstreek in Australië, zijn wij fan van het programma. Daarom begonnen we drie jaar geleden met Trust Nobody. Want als we toch al uitvoerig iedere aflevering met elkaar bespreken, kunnen we dat ook wel opnemen. Dus bespreken we in onze podcast alle opdrachten, delen we onze theorieën en onderzoeken de verborgen hints.

Maar op 7 maart laten we het 20e seizoen even voor wat het is. Het is tijd om terug te blikken. En waar kun je dat nou beter doen dan bij Beeld en Geluid? Dé plek waar de Nederlandse media samenkomt. Als een van de grootste archieven ter wereld bewaren zij allerlei soorten media waaronder dus twintig jaar aan spectaculaire mol-televisie. Daar gaan we gretig gebruik van maken. In de aanloop naar dit event hebben we samen met luisteraars onze favoriete fragmenten van de afgelopen 20 jaar verzameld. Die gaan we samen terugkijken. 

Update

De mensen van Beeld en Geluid hebben ons benaderd met dit idee. Vonden wij een heel goed plan en daaruit is het idee voor dit event ontstaan. Helaas kregen we gedoe met de makers van Wie is de Mol?. We zullen jullie de details besparen, maar het komt er op neer dat we een aantal aanpassingen moeten doen om het event door te kunnen laten gaan.

De eerste aanpassing is niet zo leuk: we mogen geen (oud-)medewerkers van het programma interviewen. Kandidatenbegeleider JP Pellemans hebben we daarom helaas af moeten zeggen. Gelukkig mogen we nog wel fragmenten uit de geschiedenis van het programma laten zien. Ook zijn we druk op zoek naar een nieuwe gast. Daarover hebben we nu nog geen duidelijkheid, maar dat wordt leuk, beloofd.

De tweede aanpassing is voor jullie eigenlijk alleen maar fijn: het mag geen betaald evenement meer zijn. Omdat we het echt zonde vonden om het niet door te laten gaan, hebben we samen met Beeld en Geluid besloten om dan zelf maar voor de kosten op te draaien en de kaartjes vanaf nu gratis te maken. Mocht je ons nou toch willen steunen, dan kan dat natuurlijk nog wel via Patreon.

Alle informatie op een rijtje

Datum: zaterdag 7 maart
Tijd: 14:30 tot 17.30 uur
Locatie: Beeld en Geluid
Adres: Media Parkboulevard 1, 1217 WE in Hilversum
Kosten: gratis

Het programma van de middag:

14:30 uur – Inloop
15:00 uur – Start
16:45 – Verwachte eindtijd

Na afloop is er mogelijkheid voor een borrel (voor eigen rekening) en gezellig napraten.

Op maandag 17 februari kun je inschrijven via deze link. De kaartjes zijn nu dus gratis, maar je moet je wel even aanmelden want er passen maar een beperkt aantal mensen in de zaal.

Hopelijk zien we jullie 7 maart allemaal in Beeld en Geluid! Zin in!

6 comments on “20 jaar Wie is de Mol? – Trust Nobody meets Beeld en Geluid
 1. Kadosmurf schreef:

  Mooi fragment: mol Jan (2018) dolt Stine over de telefoon: “dit is toch prachtig, dit gaat niet werken, weer geen 1500 euro in de pot.” Mol met lef.

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Ja, die is tof inderdaad.

 2. Kadosmurf schreef:

  En we willen natuurlijk een oppermol-George-compilatie zien!

  1. Nelleke Poorthuis schreef:

   Uiteraard!

 3. Kadosmurf schreef:

  Een fijne groepsopdracht met. Mollouska “ik snap er niets van, ik ben veel te onhandig” is ook leuk om terug te zien.

 4. Kadosmurf schreef:

  En wat molde Merel nu precies is de “balkonnetjesopdracht” , wat kregen we in de aflevering en achteraf te zien? Brutaal en lef?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *